Dialogmøte om migrasjonshelse og traumer

Fagseminar , 01.11.2018 , Regionsenter for habiliteringstjenesten for barn og unge (RHABU)

Flerkulturelt nettverk for habiliteringstjenestene for barn og unge i Helse Sør-Øst arrangerer dialogmøte om migrasjonshelse og traumer.

På dialogmøtet vil det være to presentasjoner:

Ana Carla Schippert vil snakke om krig, flukt og traume, hvor hun går nærmere inn på temaer knyttet til traumatiserte flyktninger og torturofre, rehabilitering av voksne, barn og tidligere barnesoldater og retraumatisering i helsevesenet.

Ida Marie Bregård vil snakke om helsekonsekvenser ved migrasjon, med fokus på særlig sårbare grupper. Hun går nærmere inn på temaer som ulike forståelse av helse, sykdom og behandling, og hvordan dette kan påvirke tilnærminger til og erfaringer med helsevesenet når man kommer til Norge.

Etter deres presentasjoner vil det bli lagt opp til drøfting mellom deltagerne knyttet til praksis på habiliteringsfeltet.  

Ana Carla Schippert er operasjonssykepleier og seksjonsleder - operasjon DKS Ahus Ski. Hun er tidligere koordinator for migrasjonshelse på Ahus og er nestleder i Norsk sykepleieforbunds faggruppe for migrasjonshelse og flerkulturell sykepleie. Hun har også gjennomført psykologistudier og har master i sykepleieforskning og fagutvikling.

Ida Marie Bredegård er sykepleier og universitetslektor i sykepleie og helsefremmende arbeid ved OsloMet (tidl. HiOA). Hun har tidligere vært undervisningsleder på Nasjonal kompetanseenhet for minoriteteshelse og er leder i Norsk sykepleierforbunds faggruppe for migrasjonshelse og flerkulturell sykepleie. Hun har master i internasjonal samfunnshelse og videreutdanning i flerkulturelt helsearbeid.

Målgruppe for dialogmøte er fagpersoner som arbeider med habilitering av barn og unge i spesialisthelsetjenesten, og som er opptatt av minoritetshelse.

Det vil være mulighet for å delta på videokonferanse.

Du kan melde deg på via denne lenken https://response.questback.com/oushf/dialogmte1november

Påmelding innen 15.oktober 2018.

Arrangementet er gratis.

Det blir servert kaffe og te og en enkel lunsj til de som deltar ved oppmøte i møtelokalene.

Når og hvor

Dato
01.11.2018 
Klokkeslett
10:00-14:00
Sted
Ullevål sykehus
RHABU, bygg 31, 2.etasje, oppgang B
 
Arrangør
Regionsenter for habiliteringstjenesten for barn og unge (RHABU)
i samarbeid med flerkulturelt nettverk 
Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.