Fortellerkveld på Gaustad med forfatter Merete Morken Andersen

Kulturtilbud , 26.11.2018 , Klinikk psykisk helse og avhengighet, Forsknings- og utviklingsavdelingen i PHA

Museumsgruppen ved Gaustad sykehus ønsker velkommen til høstens fortellerkveld mandag 26. november.

Etter ti års fordypning i alle sider ved Amalie Skram og hennes tid slipper Merete Morken Andersen boken Blodet i årene. Amalie Skram og hennes tid. I den tøyer hun konvensjonene for den litterære biografien. Hun fletter sammen brev, dagbøker, romaner og malerier og skaper en polyfonisk collage der hun bevisst veksler mellom ulike fortellerstemmer. Det er også en bok som demonstrerer hvor langt en forfatter er villig til å strekke seg for å forstå et annet menneske, og hvorvidt det egentlig lar seg gjøre.

Amalie Skram var en norsk forfatter, født 22. august 1846 og døde 15. mars 1905. Hun ga ut til sammen cirka 20 verk (romaner, noveller, skuespill). Mest kjent av disse er Hellemyrsfolket.

I 1877 var Skram pasient på Gaustad. Oppholdet ble innledningen til hennes forfatterliv. I hennes romaner utforsket hun de store sammenhengene i livet, og i sine to romaner fra innsiden av sinnssykehus ga hun intense rapporter fra livet blant pasienter, leger og pleiere.

Merete Morken Andersen forteller om sitt arbeid med denne boken mandag 26. november 2018 kl 19.00

Sted: Store auditorium i Tårnbygget, Gaustad sykehus

Det er gratis adgang.

Velkommen.

bilde av Merete Morken Andersen.jpgNår og hvor

Dato
26.11.2018 
Klokkeslett
19:00-21:00
Sted
Gaustad sykehus
  
Arrangør
Klinikk psykisk helse og avhengighet, Forsknings- og utviklingsavdelingen i PHA
 
Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.