Kontrakturprofylakse og opprettholdelse av leddbevegelighet hos barn og unge med cerebral parese (CP)

Fagdag, 21.11.2019, Regionsenter for habiliteringstjenesten for barn og unge (RHABU)

I samarbeid med CPOP arrangerer RHABU en fagdag hvor oppmerksomheten rettes mot muskelfysiologi, spastisitet og leddbevegelighet, samt aktuelle behandlingstiltak som tøyning, ortoser, styrketrening og ståhjelpemidler.

Muskelkontrakturer og redusert leddbevegelighet er vanlig hos barn og unge med CP. Til tross for at det både brukes mye tid på og rettes betydelig innsats mot å opprettholde og øke leddbevegelighet og muskellengde, er det sprikende forskningsmessig grunnlag for om tiltakene har effekt. Derfor stiller mange fagpersoner spørsmål om hva som er god praksis og hvilke tiltak de bør anbefale.

I samarbeid med CPOP arrangerer RHABU en fagdag hvor oppmerksomheten rettes mot muskelfysiologi, spastisitet og leddbevegelighet, samt aktuelle behandlingstiltak som tøyning, ortoser, styrketrening og ståhjelpemidler. Programmet vil bestå av innlegg fra fagpersoner med erfaring fra både forskning og klinisk praksis, og det vil gis rom for diskusjoner og mulighet til å stille ekspertene spørsmål. 

På fagdagen blir det presentasjoner ved:

  • Professor Jens Bo Nielsen, lege og seksjonsleder, Department of Neuroscience, Københavns Universitet
  • Merete Aarsland Fosdahl, fysioterapeut og Phd-stipendiat, Bevegelseslaboratoriet, Oslo Universitetssykehus, Rikshospitalet
  • Ingrid Skaaret, ortopediingeniør, Phd-stipendiat, Bevegelseslaboratoriet, Oslo Universitetssykehus, Rikshospitalet
  • Professor Reidun Jahnsen, fysioterapeut og Sonja Elkjær, ergoterapeut MSc fra CPOP, Oslo Universitetssykehus

Målgruppe for fagdagen er fysioterapeuter og ergoterapeuter ansatt i habiliteringstjenestene for barn og unge. Fagdagen kan også være aktuell for leger ansatt i habiliteringstjenestene, og eventuelt ortopediingeniører som samarbeider med habiliteringstjenestene. 

Fagdagen er gratis. Det serveres lunsj.

Du kan melde deg på fagdagen her.

Påmeldingsfrist er 10. oktober 2019.

Vi opplyser om at det er separat påmelding til CPOP-koordinatorsamling 22.november. Program til koordinatorsamling sendes ut fra CPOP om kort tid.

Når og hvor

Dato
21.11.2019 
Klokkeslett
09:00-15:30 Det faglige programmet starter kl 09.30. Registrering og kaffe/te fra kl 09.00
Sted
Rikshospitalet
Grønt auditorium i underetasjen med nedgang fra glassgangen.
 
Arrangør
Regionsenter for habiliteringstjenesten for barn og unge (RHABU)
 
Medarrangør

Cerebral Parese Oppfølgingsprogram (CPOP)

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.