Kveldsseminar 23. mai - Sinnssyk forskning: Arv og miljø

Fagseminar , 23.05.2019 , Klinikk psykisk helse og avhengighet, Forsknings- og utviklingsavdelingen i PHA

NORMENT inviterer til åpent kveldsseminar om forskning på schizofreni og bipolar lidelse. Hva vet vi om årsakene til at noen blir syke? Hvordan spiller arv og miljø sammen i utviklingen av slike lidelser?

Tid og sted:  23. mai 2019 18:00 - 20:00, Store auditorium, Ullevål sykehus

illustrasjonsbilde-NORMENT.png

Om arrangementet
TV-serien "Sinnssykt" på NRK har denne våren satt alvorlige psykiske lidelser på dagsorden. Men hva viser egentlig den nyeste forskningen om temaer knyttet til psykose, schizofreni og bipolar lidelse? Hva kan vi lære av å forske bredt, både på arv og miljø?

På dette kveldsseminaret vil forskere ved Norsk senter for forskning på mentale lidelser (NORMENT) fortelle om nye funn relatert til gener og hjernen, hva som påvirker sykdommenes forløp over tid, og utprøving av ny og bedre behandling.

Det vil også bli stands utenfor auditoriet, med mulighet for å stille spørsmål til senterets forskere og brukerråd, høre om ulike prosjekter, og snakke med representanter fra Bipolarforeningen og andre organisasjoner. Noen av prosjektene du kan lære mer om, er appen Min Dag, trening av sosial kognisjon og vold ved psykose.
Arrangementet er gratis, åpent for alle og krever ingen påmelding.
Mer informasjon og program kommer senere.

Se Facebook-arrangement her.

Norsk senter for forskning på mentale lidelser
NORMENT er et Senter for fremragende forskning ved Universitetet i Oslo.
Vi har som overordnet mål å finne årsakene til at noen mennesker rammes av mentale lidelser som schizofreni og bipolar lidelse. På denne måten håper vi å bidra til tidligere oppdagelse og bedre forebygging og behandling av slike sykdommer.

Gjennom tverrfaglig forskning kombinerer vi mange ulike metoder og fagområder. Vi kartlegger både genetiske, biologiske, psykologiske og miljømessige faktorer som kan være involvert ved psykisk sykdom.

NORMENT har over 200 ansatte i Oslo og Bergen, og vi har i tillegg et utstrakt samarbeid med anerkjente forskningsmiljøer både i Norge og andre land.

Forskere ved senteret har bidratt til flere viktige funn som har gitt ny kunnskap og forståelse av mentale lidelser som schizofreni og bipolar lidelse.

Når og hvor

Dato
23.05.2019 
Klokkeslett
18:00-20:00
Sted
Ullevål sykehus - bygg 6
  
Arrangør
Klinikk psykisk helse og avhengighet, Forsknings- og utviklingsavdelingen i PHA
NORMENT 
Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.