HELSENORGE

Mann og medfødt hjertefeil, lærings- og mestringskurs

Mange pasienter med medfødt hjertefeil har behov for å vite mer om sykdom og behandling og møte ander i samme situasjon.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta


Kurset krever henvisning fra lege. Henvisning sendes fortrinnsvis elektronisk til OUS, avdeling klinisk service, onkologi, merknad: Læring og Mestring

OM KURSET

Kardiologisk avdeling samarbeider med Voksne med medfødt hjertefeil (VMH) og Lærings- og mestringssenteret om et kurstilbud til pasientgruppen. Denne gangen har vi valgt å kun invitere menn – og selvsagt vil kurset gå av stabelen på en man(n)dag.

Denne dagen får du møte et tverrfaglig team som bidrar med sin fagkunnskap. En erfaren bruker (pasient) deler sin erfaringskunnskap. Hele programmet er skreddersydd for menn!

På kurset legges det opp til gruppesamtaler med plenumsdiskusjoner for erfaringsutveksling og nettverksbygging. Du vil lære mye nytt, få anledning til å ta opp og spørre om alt du måtte lure på – og du vil bli kjent med andre i samme situasjon.


INNHOLD

  • Fra mann til mann: en bruker forteller
  • Hva gjør det å ha medfødt hjertefeil med tanker og følelser
  • Rettigheter
  • Møte med kardiolog og kirurg
  • Sex og samliv
  • Informasjon om brukerorganisasjonen VMH

 PROGRAM


PRAKTISK INFORMASJON

Egenandel: Pasienten betaler egenandel på opplæringskurs, tilsvarende poliklinisk takst i sykehuset kr. 386,-. Hvis du har frikort, trenger du ikke å betale. Pårørende er gratis.

 

Kurset går over to dager. Det blir servert enkel lunsj. Gi beskjed om eventuelle matallergier.

Reise – og oppholdsutgifter 

 

Reiseutgifter dekkes etter reglene for lærings- og mestringsopphold etter Lov om Spesialisthelsetjenesten § 5-5 med tilhørende forskrifter. Pasientreiser dekker rimeligste reisemåte med fratrekk av egenandel kr. 328/,- tur/retur. Pasientreiser dekker kr. 655,- for overnatting + kr 253,- for kost pr. person pr. døgn (satser 2023).

NB! Ta kontakt med Pasientreiser , tlf. 915 05515 i forkant av kurset.

 

Overnatting 

Hvis du/dere trenger overnatting på hotell, må du/dere ordne dette selv.

Vi tipser om:

Pasienthotellet på Rikshospitalet
Norlandia Gaustad hotell
Tlf.: 23 25 24 00

Olympiatoppen sportshotell
Tlf.: 22 02 57 35

Norlandia hotell, Karl Johan
Tlf.: 23 16 17 00

Fant du det du lette etter?