«Møt en forsker» 19. mars 2020

Fagdag, 19.03.2020

 

loge1280-1024x576.jpg

Å forske når kreften er uhelbredelig – hvorfor og hvordan?

Mange utvikler plagsomme symptomer når kreften ikke lenger kan holdes i sjakk. Da er målet med behandlingen å gi best mulig livskvalitet for pasienten og dennes nærmeste, blant annet ved å lindre plagene

Er det «uetisk» å forske på hva som er best for pasientene i denne fasen gjennom å involvere de som står midt i det? Noen synes kanskje det, men de fleste pasientene vil gjerne bidra til forskning og finner mening i det. Det er begrenset kunnskap om hva som hjelper best når kreftsykdommen ikke lenger kan holdes i sjakk. Det gjør det spesielt viktig å finne svar som kan være til nytte for pasientene og deres nærmeste.

I dette foredraget gir Jon Håvard Loge eksempler på hva det forskes på, hvilke metoder som benyttes og noen funn fra denne forskningen.

Foredraget varer i 45 minutter, og deretter kan du stille spørsmål. Etter møtet er det omvisning i Kreftforeningens Vitensenter for de som ønsker.

Jon Håvard Loge er spesialist i psykiatri og barne- og ungdomspsykiatri. Han er leder for Regional kompetansetjeneste for lindrende behandling, Helse Sør-Øst og professor II ved Avdeling for medisinsk atferdsvitenskap. Han var leder for Nasjonal kompetansetjeneste for seneffekter etter kreftbehandling og har jobbet med seneffekter og lindrende behandling siden tidlig på 90-tallet.

Foredraget er en del av møteserien «Møt en forsker»
Her presenterer forskere som har fått støtte av Kreftforeningen sitt arbeid på en lettfattelig måte. Foredragene passer for alle og krever ingen bakgrunnskunnskap

Tid

19. mars 2020 17:00 - 18:00

Sted

Kreftforeningens Vitensenter i Kongens gate 6 Oslo

Pris

Gratis

Påmelding


Når og hvor

Dato
19.03.2020 
Klokkeslett
17:00-18:00
Fant du det du lette etter?