Nyre og/eller pancreastransplanterte og deres pårørende - kurs 11.-19. desember 2018

Kurs , 11.12.2018-19.12.2018

Mange pasienter som er nyre- og/eller pancreastransplanterte og deres pårørende har behov for å vite mer om livet etter transplantasjonen, og møte andre i samme situasjon.

Temarekken gir rikelig anledning til å stille spørsmål og utveksle erfaringer. En tidligere nyretransplantert deler sin erfaringskunnskap. Et tverrfaglig team bidrar med sin fagkunnskap. Temarekken inneholder 5 temaer. Hvert tema varer i 2 timer og foregår i sykehusets lokaler. Kurset går over 5 dager fordelt på to uker. Temarekken anbefales som en del av tilbudet til nyre- og/eller pancreastransplanterte og deres pårørende.

Kursrekken er et samarbeid mellom Landsforeningen for nyrepasienter og transplanterte (LNT) og nyremedisinsk poliklinikk ved Rikshospitalet og Lærings- og mestringssenteret (LMS).

På programmet:
- Mestring - å leve best mulig som transplantert -  en "bruker" deler sin erfaringskunnskap, og to sykepleiere bidrar med sin fagkunnskap
- Virkninger og bivirkninger av medisiner v/lege
- Generisk bytte av legemidler v/farmasøyt
- Trygder og sosiale ordninger v/sosionom
- Informasjon om pasientbiblioteket v/bibliotekar
- Lnt informerer om pasientorganisasjonen
- Hud og hudforandringer v/hudsykepleier
- Fysisk aktivitet og trening v/fysioterapeut
- Kost og ernæring v/klinisk ernæringsfysiolog

For ytterligere informasjon eller påmelding: ta kontakt med Rådgiver/spesialsykepleier; Vera Dahle v/Lærings- og mestringssenteret, tlf.nr: 23070820 eller fellesmail: Lmskkt@ous-hf.no

Når og hvor

Dato
11.12.2018-19.12.2018 
Klokkeslett
13:00-15:00
Sted
Rikshospitalet
  
Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.