Helsenorge

Øre- nese- halskreft, lærings - og mestringskurs

For deg som skal starte strålebehandling, eller har begynt.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Kurset krever henvisning fra lege. Henvisning sendes fortrinnsvis elektronisk til OUS, avdeling klinisk service, onkologi, merknad: Læring og Mestring.

Om kurset

Hensikten med kurset er at du skal få økt kunnskap og forståelse for din situasjon. Kurset anbefales av avdelingens leger og sykepleiere. Kunnskap og innsikt øker muligheten for aktivt å kunne medvirke og gjøre gode valg i situasjonen. Det legges opp til dialog, erfaringsutveksling, tid til spørsmål og mulighet for nettverksbygging. Du er velkommen alene eller sammen med pårørende.

Med forbehold om endring av datoer og avlysning dersom endret smittesituasjon av korona.

Program

(Med forbehold om endringer)

Praktisk informasjon

Kurset er for pasienter og pårørende. Kurset går over 1 dag. Det blir servert enkel lunsj. Gi beskjed om eventuelle matallergier.

Egenandel (gjelder kun for pasient)

​Pasienten betaler egenandel på opplæringskurs, tilsvarende poliklinisk takst i sykehuset kr. 375,-. Hvis du har frikort, trenger du ikke å betale. Egenandelen er en del av frikortordningen for pasienten. Pårørende betaler ikke egenandel.

Reise- og oppholdsutgifter

​Reiseutgifter dekkes etter reglene for lærings- og mestringsopphold etter Lov om Spesialisthelsetjenesten § 5-5 med tilhørende forskrifter. Pasientreiser dekker rimeligste reisemåte med fratrekk av egenandel kr. 318,- tur/retur. Pasientreiser dekker kr. 598,- for overnatting + kr 232,- for kost pr. person pr. døgn (satser 2020).

NB! Ta kontakt med Pasientreiser , tlf. 915 05515 i forkant av kurset.

Overnatting

​Hvis du/dere trenger overnatting på hotell, må dere ordne dette selv. Det er mulig å bo på pasienthotellet på Radiumhospitalet, Hotell Montebello. Etter kurset er det mulig å spise middag på hotellet, om du ønsker det bestill på tlf. 23 25 24 00. Middagen betales av kursdeltager.

For mer informasjon om vårt pasienthotell: Hotell Montebello 

Brosjyre


 

Fant du det du lette etter?