HELSENORGE

OUS på Arendalsuka 2022

OUS stiller på stand i Strandgata under arendalsuka 2022. I samarbeid med Oslo kommune inviterer vi også til debatt om digital samhandling på Thon Hotel Arendal 16. august.

Program

Oslo universitetssykehus på Arendalsuka. Strandgata 1. Standplass 168 og 169.


Hver dag

Se tredimensjonal hologrammer av en lever med kreft, et hjerte med hjertefeil samt ultralyd i sanntid ved bruk av blandet virkelighet. Opplev hjerte- og lungeredning (HLR) på et barn ved bruk av en simuleringsdukke. Se seg selv under sin egen hud med en trådløs ultralydapparat.

Mandag 15.august

Hele dagen: Møt de som planlegger nye sykehus i Oslo. Seks byggeprosjekter vil gi bærekraftige helsetjenester for Oslos befolkning og pasienter fra hele landet.

Tirsdag 16.august

Hele dagen: Møt de som planlegger nye sykehus i Oslo. Seks byggeprosjekter vil gi bærekraftige helsetjenester for Oslos befolkning og pasienter fra hele landet.

 • 11.00- 14.00
  Lærings- og mestringstilbud for pasienter, brukere og pårørende.
  I OrthoNav får klinikerne en følelse av å ha «røntgensyn», ved å plassere et hologram av pasientens knokler på pasientens kropp.
 • 12.30-16.00 
  "Oslo-sykehusene og kommunen: Sammen skal vi lykkes der Akson mislyktes" - Toppmøte om digital samhandling og psykisk helse hos barn og unge. 
  Sted: Thon hotell
  Arrangementet streames. Klikk her for å følge arrangementet online. 

Onsdag 17.august

 • 11.00-14.00
  Hva er en sjelden diagnose?
  På verdensbasis finnes det rundt 7 000 ulike sjeldne diagnoser. Omtrent 80 prosent av disse skyldes en forandring i genene. Møt de som jobber med sjeldne diagnoser.

 • 14.00-17.00
  Hva er PET?
  Positron emisjons tomografi brukes for å avbilde sykdom på molekylært nivå. I prinsippet kan man lage det helt ideelle radiomerkede sporstoffet for en hvilken som helst sykdom.
 •  Sykehusene trenger alt fra læringer til doktorgradsstipendiater. Møt anestesisykepleiere og de som jobber med utdanning ved Oslo universitetssykehus.

Torsdag 18.august

 • 11.00-14.00
  Psykosebehandling med Virtual reality. Snart kan vi behandle pasienter med psykose ved hjelp av VR. Møt VROslo.
 • Digitalt sårprosjekt. Ortopedisk sårbehandling utenfor sykehuset.  
  Informasjon om Digitalt sårprosjekt, Arendalsuka 2022.pdf

 • 14.00-17.00
  Hjemmesykehus for barn
  Sykehuset behandler mange barn i sitt eget hjem. Møt Avansert hjemmesykehus for barn. Palliativ behandling er også tema.
 • Hva kan sykehus lære av olje og gass- eller flybransjen? Oslo universitetssykehus gjennomfører 54.000 operasjoner i året. Vi kunne operert mye mer med bedre kontroll. Møt Kontrolltårnprosjektet.

Fredag 19.august

 • 09.00-12.00
  Sykehuset har faglige samarbeidsprosjekter med universitetssykehus Palestina, Etiopia, Malawi og India. Møt avdelingen for Global Helse.
 • Møt Operasjonsavdelingen ved landets største sykehus

 • 12.00-14.00
  De regionale helseforetakene har sammen med legemiddel- og medisinsk utstyr-industrien etablert NorTrials for å løfte kliniske studier, spesielt innen kreft, hjernehelse, hjertesykdom, inflammatoriske sykdommer, fordøyelsessykdommer og medisinsk utstyr.

  Klinikk for laboratoriemedisin bidrar til at våre rekvirenter har de beste forutsetninger for å stille riktig diagnose og utøve god pasientbehandling.

 

 


Fant du det du lette etter?