PUA-seminaret 2017 - utviklingshemning og psykose

Fagseminar, 27.03.2017-28.03.2017, Regional seksjon psykiatri utviklingshemning/autisme, Nasjonal kompetansetjeneste for psykiatri utviklingshemning autisme

PUA-seminaret i 2017 vil belyse psykoselidelser hos mennesker med utviklingshemning / autisme knyttet til forståelse, utredning og behandling.

Psykose er en sykdom i hjernen. Hjernen lar seg påvirke av omgivelsene – altså er det logisk at det er nødvendig med behandling som tar hensyn til begge deler. Både biologiske og psykososiale behandlingsalternativer aktuelle.

Som gjesteforeleser kommer en av Norges fremste psykiatriforskere, Ole A. Andreassen - professor og leder ved Norsk senter for forskning på mentale lidelser (NORMENT) ved Universitetet i Oslo, Oslo universitetssykehus og Universitetet i Bergen.

Pris og påmelding
Seminaret koster kr. 2.350,- Påmeldingsfrist 1. mars.

Påmelding til PUA-seminaret 2017


Deltageravgiften inkluderer kursmappe, lunsj begge dager, kaffe/te og frukt i pausene. Kursdeltakerne må bestille og betale overnatting selv.
Har du spørsmål om seminaret kan du kontakte oss på tlf: 915 91 405

Her kan du laste ned programmet (PDF)

ordsky-puaseminaret-2017_small.jpg

Når og hvor

Dato
27.03.2017-28.03.2017 
Klokkeslett
09:00-15:00
Sted
Thon hotell Vika atrium, Oslo
 
Arrangør
Regional seksjon psykiatri utviklingshemning/autisme, Nasjonal kompetansetjeneste for utviklingshemning og psykisk helse
 
Mer informasjon
Les mer om PUA-seminaret på våre nettsider  

Psykose hos mennesker med utviklingshemning har tidligere vært sterkt knyttet til aggresjon og skremmende væremåte. Aggresjon vært forstått som et sentralt kjennetegn. Kunnskapsstatus i dag tillater en bredere forståelse av hvordan symptomene arter seg hos mennesker med utviklingshemning og psykose. Utredning og diagnostisering av psykoselidelse er særlig viktig fordi: Pasienter med utviklingshemning (og autisme) har en sårbar hjerne og kan tåle medikamenter dårlig. Det er derfor viktig å ikke gi unødig medikamentell behandling til personer som ikke har psykose. Motsatt kan det få svært uheldige følger for personer som har psykose hvis de ikke får adekvat behandling for sine plager.

Fant du det du lette etter?