Seneffekter

Lev best mulig med seneffekter etter kreftbehandling.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Du trenger henvisning til kurset fra din fastlege eller sykehuslege.

Om kurset

For pasienter 1 år eller mer etter avsluttet behandling med kirurgi, strålebehandling og/eller cellegift eller annet. Hensikten med kurset er at du skal få kunnskap og forståelse, slik at du kan mestre din situasjon best mulig og gjøre gode valg for deg. Kunnskap øker muligheten for aktivt å kunne medvirke i egen situasjon og gjøre gode valg. Du vil få verktøy som du selv kan jobbe med underveis i kurset og etterpå. Det legges opp til dialog, plenumsdiskusjoner og erfaringsutveksling. Du er velkommen alene eller sammen med pårørende.

Med forbehold om endring av datoer og avlysning dersom endret smittesituasjon av korona.

Program

(Med forbehold om endringer)

 • Erfaringer fra en person som lever med seneffekter
 • Hva er seneffekter etter kreftbehandling
 • Gjennomgang av de vanligste seneffektene som f.eks. fatigue/ vedvarende trøtthet, nummenhet hender og føtter, smerter, problemer med hukommelse og konsentrasjon
 • Helse og mestring
 • Familie/pårørendes situasjon
 • Kost og ernæring
 • Fysisk aktivitet og treningsprinsipper
 • Veiledet avspenning og medisinsk yoga
 • Tankens kraft. Kognitive teknikker
 • Økonomiske konsekvenser av sykdom, rettigheter og arbeidstilpasning
 • Ulike rehabiliteringstilbud

Praktisk informasjon

Kurset er for pasienter, uavhengig av diagnose, og for pårørende. Kurset går over 2 dager. Det blir servert enkel lunsj. Gi beskjed om eventuelle matallergier.

Egenandel (gjelder kun for pasient)

​Pasienten betaler egenandel på opplæringskurs, tilsvarende poliklinisk takst i sykehuset kr. 375,-. Hvis du har frikort, trenger du ikke å betale. Egenandelen er en del av frikortordningen for pasienten. Pårørende betaler ikke egenandel.

Reise- og oppholdsutgifter

​Reiseutgifter dekkes etter reglene for lærings- og mestringsopphold etter Lov om Spesialisthelsetjenesten § 5-5 med tilhørende forskrifter. Pasientreiser dekker rimeligste reisemåte med fratrekk av egenandel kr. 318,- tur/retur. Pasientreiser dekker kr. 598,- for overnatting + kr 232,- for kost pr. person pr. døgn (satser 2020).

NB! Ta kontakt med Pasientreiser , tlf. 915 05515 i forkant av kurset.

Overnatting

Hvis du/dere trenger overnatting på hotell, må dere ordne dette selv. Det er mulig å bo på pasienthotellet på Radiumhospitalet, Hotell Montebello. Etter kurset er det mulig å spise middag på hotellet, om du ønsker det bestill på tlf. 23 25 24 00. Middagen betales av kursdeltager.

For mer informasjon om vårt pasienthotell: Hotell Montebello 

Brosjyre

Utskriftsvennlig brosjyre: Invitasjon, seneffekter, høst 2020.pdf

Fant du det du lette etter?