HELSENORGE

Webinar: Hva er sammenhengen mellom betennelser og alvorlige psykiske lidelser?

NORMENT inviterer til et webinar om immunsystemets rolle ved alvorlige psykiske lidelser. Hva er sammenhengen mellom betennelser i kroppen og psykiske symptomer? Og hvilken betydning kan dette ha for behandlingen av psykiske lidelser?
Kroppens immunsystem er et svært komplekst system som beskytter oss mot virus, bakterier og andre trusler utenfra. Tidligere trodde man at immunsystemet og betennelser ikke hadde noe med hjernen å gjøre, men vi vet nå at det er en sammenheng. Ny forskning har også vist at mange personer med alvorlige psykiske lidelser har forhøyede nivåer av immunstoffer i blodet, og at genvarianter relatert til immunsystemet er knyttet til økt risiko for schizofreni og bipolar lidelse.   

På dette webinaret vil forskere ved NORMENT dele sin kunnskap om sammenhengen mellom immunsystemet, betennelser og alvorlige psykiske lidelser. Hvordan er immunsystemet knyttet til kliniske symptomer og kognitiv funksjon? På hvilken måte kan betennelsesdempende behandling hjelpe ved alvorlige psykiske lidelser? I tillegg vil brukerrepresentanter tilknyttet NORMENT dele sine erfaringer og refleksjoner rundt dette temaet. Det vil også åpnes for spørsmål fra publikum.

Program
18:00 Velkommen og introduksjon til tema Maren Frogner Werner (møteleder)
18:10 Betennelser fra et brukerperspektiv Brukerrepresentanter tilknyttet NORMENT
18:20 Kliniske symptomer og immunsystemet Monica B. E. G. Ormerod
18:35 Kognitive funksjoner og immunsystemet Linn Sofie Sæther
18:50 Betennelsesdempende behandling Rune A. Kroken
19:05 Paneldiskusjon og spørsmål fra publikum Alle

Se også arrangement på Facebook.

Påmelding
Meld deg på webinaret ved å registrere deg i nettskjema innen torsdag 3. november kl. 15:00. 
Zoom lenke til webinaret vil sendes ut etter kl. 15 torsdag 3. november. 

Deltagelse
Webinaret er gratis og åpent for alle.
Overføringen skjer via programmet Zoom som er tilgjengelig både fra pc, nettbrett og smarttelefon. Dersom du ikke allerede har installert Zoom, trykk på møtelenken du får tilsendt, og følg instruksjonene for nedlasting av programvaren. Du må da også skrive inn et navn og en epost. Dette er kun for å delta og er ikke en registrering av konto. Som deltaker er du anonym uten bilde og navn.

Det vil gjøres opptak av arrangementet, men det er kun foredragsholderne som vil filmes, og ikke du som deltager. Opptak vil bli publisert på NORMENT sin nettside.

Norsk senter for forskning på mentale lidelser
NORMENT er et Senter for fremragende forskning (SFF) ved Universitetet i Oslo. Vi har som overordnet mål å finne årsakene til at noen mennesker utvikler mentale lidelser som schizofreni og bipolar lidelse. På denne måten håper vi å bidra til tidligere oppdagelse og bedre forebygging og behandling av slike sykdommer. Gjennom tverrfaglig forskning kombinerer vi mange ulike metoder og fagområder. Vi kartlegger både genetiske, biologiske, psykologiske og miljømessige faktorer som kan være involvert ved psykiske lidelser.


NORMENT web.jpgFant du det du lette etter?