HELSENORGE

Velkommen til seminar 4. juni!

"Symptombehandling og mestring – hva vet vi om de eldste?" Det er tema for vårens NORSMAN-seminar som finner sted på Lovisenberg Diakonale Sykehus 4. juli. 

​NORSMAN har den store glede å invitere helsepersonell i spesialist- og kommunehelsetjenesten, eller andre som måtte være interessert, til seminar mandag 4. juni på Lovisenberg Diakonale Sykehus. 

Tema for vårens seminar er "Symptombehandling og mestring – hva vet vi om de eldste?" Her vil vi få besøk av blant andre Henrik Børsting Jacobsen og Hans Petter Jacobsen. Far og sønn Jacobsen vil snakke om hvordan de tre fenomenene stress, smerter og søvn påvirker hverandre. Det kan være dramatisk nok. Sover du dårlig, håndterer du stress dårlig. Takler du stress galt, får du vondt. Hvis du har stresshormoner i kroppen, sover du dårlig. Og slik kunne vi bare fortsette. 

Å ha smerter, sove dårlig og være plaget av stress er en del av det å leve. Likevel har vi mennesker til alle tider forsøkt å unngå dette. Tanken på konstant velbehag er noe vi forføres av i vår kultur. Gjennom spørsmål og kommentarer fra far, forsøker sønn å forklare sammenhenger og å sette ting i perspektiv. Her blir det nyere forskning innen de ulike områdene og også en historisk gjennomgang. Hjernen får selvfølgelig også sin sentrale plass.

På høy tid med forskning på eldre

Tove Nakken

Leder for brukerutvalget ved OUS, Tove Nakken, mener det er på høy tid forskningen rettes mot de eldre, og er glad NORSMAN har valgt dette tema for vårens seminar. 

– De fleste eldre «feiler» ett eller annet. Derfor er symptombehandling viktig for å kunne mestre hverdagen med så god livskvalitet som mulig. Men, vet vi egentlig hva vi gjør? Hva bygger vi egentlig behandlingen på? Nedarvet erfaring? spør Tove Nakken.

Les hele intervjuet med Nakken her.

Denne dagen bør du ikke gå glipp av! Dette er en unik sjanse til å få faglig påfyll og inspirasjon til ny forskning når et nytt semester starter over sommeren.

Og som en ekstra bonus: Vi dekker lunsjen!

Påmelding skjer ved å fylle ut dette skjemaet.

Hele programmet for seminaret finner Program seminar 4. juni 2018.pdf


Fant du det du lette etter?