Seksjon for intensivbehandling av barn

Vi er en seksjon med 9 sengeplasser, fordelt på to rom og ett isolat. Vi har to hovedgrupper av pasienter. Den ene er barn som har gjennomgått planlagte store kirurgiske inngrep eller har en sykdom som krever spesiell overvåkning og oppfølgende behandling. Den andre gruppen er akutt kritisk syke barn. Oppholdet kan variere fra noen timer til dager og uker. Alle barn har rett til å ha en forelder/omsorgsperson hos seg. Søsken, familie og venner er velkommen på besøk. Vi ønsker å ivareta familien på en individuell og omsorgsfull måte.

Vi som jobber her er intensiv-, anestesi- og barnesykepleiere og et eget team med barneanestesileger. Vi samarbeider også tett med andre legespesialister og profesjoner fra ulike fagfelt.

Barneintensiv Rikshospitalet er landets største miljø for intensivbehandling av barn. Vår faglige kunnskap og kvalitet skal sikre barna den beste behandlingen.

 • Foto av ossPraktisk om oss

  Når barnet ligger på Barneintensiv blir hvert enkelt barn ivaretatt av en spesialsykepleier. Det er ni sengeplasser fordelt på to rom og ett isolat. Vi har ingen faste besøkstider.

 • Foto av ossOm seksjonen

  Barneintensiv Rikshospitalet er landets største miljø for intensivbehandling av barn.

 • Foto av ECMO maskinECMO behandling

  Barn som trenger ECMO behandling behandles på Barneintensiv, unntatt nyopererte hjertebarn som behandles ved Thorax Kirurgisk Intensivavdeling.

 • Foto av RasmusSmertelindring

  Barna hos oss har ofte gjennomgått en operasjon som krever smertebehandling.

Fant du det du lette etter?