HELSENORGE

Lansering av podkast på sjeldendagen

28. februar lanserer Avdeling for sjeldne diagnoser Sjeldenpodden.
Vi feirer sjeldendagen med en fersk podkast, Sjeldenpodden, og håper mange vil ha glede og nytte av den! 

Å leve som ung med en sjelden diagnose

Sjeldenpodden skal gi fagpersoner kunnskap om hvordan man oppdager, behandler og lever med sjeldne diagnoser. Tema for de fire første episodene er å leve som ung med en sjelden diagnose. Hver episode inneholder en pasienthistorie samt informasjon og forskning fra kompetente fagfolk om den aktuelle diagnosen.


Avdelingssamarbeid 

Podkasten er et avdelingssamarbeid med de 3 andre sentrene som holder hus på Oslo universitetssykehus; Senter for sjeldne diagnoser, Nasjonalt kompetansesenter for sjeldne epilepsirelaterte diagnoser (NK-SE) og Nasjonal kompetansesenter for nevroutviklingsforstyrrelser og hypersomnier (NevSom).  Døvblindregisteret er i tillegg til disse.


Flere episoder

Utover våren kommer det flere episoder som skal handle om å stille en sjelden diagnose. Redaksjonen har også andre spennende tema på blokka, men mottar gjerne innspill og tips til flere.


Alle episodene fra Sjeldenpodden kan lyttes til der du vanligvis hører på podkast, for eksempel Spotify;  Google Podcasts; Apple podcasts; Anchor fm


På nettsiden til Sjeldenpodden kan dere lese utdrag av hver episode og få en oversikt over de episodene som er tilgjengelige nå.


Innspill og tips kan du sende til sjeldenpodden@ous-hf.no.