HELSENORGE

Smittevern på Øre-, nese-, halsavdelingen

Her finner du informasjon om smittevern og hygiene som vi tenker kan være viktig for deg som pasient å kjenne til. Vi håper informasjonen bidrar til at du føler deg trygg og ivaretatt under oppholdet hos oss. Spør oss gjerne hvis du lurer på noe.

​Håndhygiene

Håndhygiene er noe av det viktigste vi gjør for å forhindre smitte. Dette kan gjøres enten ved grundig håndvask med såpe og vann eller desinfeksjon av hendene. Husk at alle håndens flater skal rengjøres!
Hvis du har sølt noe på hendene dine må de vaskes med såpe og vann, da er ikke hånddesinfeksjon tilstrekkelig).

Hendene skal vaskes eller desinfiseres:

  • Når du kommer inn i sengeposten utenifra
  • Når du går ut og inn av pasientrommet
  • Etter toalettbesøk
  • Før og etter måltid
  • Etter at du har hostet, nyst eller lignende

Avstand til andre

Vi skal holde minst 1 meter avstand til andre. Dette gjelder også her i avdelingen og på sykehuset ellers. Unntaket er når vi skal hjelpe deg i stell og behandling.

Pasientrom og bad

Du kan benytte anvist bad. Dette deler du med andre pasienter på rommet og naborommet, men vi har ekstra fokus på renhold. På pasientrommet skal du holde avstand til nabopasienten, slik du gjør ellers i gangen eller ute i avdelingen.

Hygiene i sengeposten

I tillegg til det generelle renholdet som utføres av rengjøringspersonalet vil sykepleierne være ekstra nøye med desinfeksjon av kontaktpunkter på vaktrom og pasientrom.

Smittevernutstyr

Vi som jobber her bruker ikke munnbind og smittevernutstyr til vanlig, men ved enkelte prøver og prosedyrer gjør vi det. Vi bruker også munnbind og smittvernutstyr ved mistanke om smitte og påvist smitte. Dette gjelder også annen type smitte enn coronavirus (Covid-19).

Besøk

Av smittevernhensyn er det dessverre svært begrensede muligheter til å ta i mot besøk på sykehuset, men det er mulig i spesielle tilfeller. Snakk med sykepleieren som er hos deg ved ønske om besøk.

Matservering

Det er dessverre ikke mulig å forsyne seg med mat og drikke på egenhånd, men vi har alltid mat og drikke tilgjengelig, så si i fra til sykepleieren som er hos deg hvis det er noe du har lyst på. Dette gjelder også kaffe, te, saft og lignende.

Hva med smitte fra medpasienter?

Det er vårt ansvar å sørge for at pasienter som deler rom ikke kan smitte medpasienter. Vi tar ulike prøver for å avklare dette, men det er ikke slik at alle skal testes for koronavirus (Covid-19). Her har vi tydelige retningslinjer vi følger.

Er de ansatte friske?

Ja, vi er friske. Dersom vi har tegn til sykdom er vi hjemme. Dette er det tydelige regler for.

 

Fant du det du lette etter?