Olafiaklinikken

Olafiaklinikken tester, behandler og følger opp seksuelt overførbare infeksjoner (soi). Vi er et lavterskeltilbud i spesialist-helsetjenesten, og har både drop-in tilbud og timeavtale etter henvisning.

---

Fra og med 01.01.18 overføres finansieringsansvaret for hivmedisiner, som inkluderer blant annet PrEP, fra folketrygden (blåresept) til de regionale helseforetakene (H-resept).
Du kan ikke lenger henvise deg selv, men må ha skriftlig henvisning fra fastlege eller annen lege. Les mer om det og ventetid nede, under overskriften "Preeksponeringsprofylakse, PrEP"

---

Les mer om hjemmetester lenger nede.

---

- For information in English, please scroll down

Les mer om Olafiaklinikken

Olafiaklinikken

Åpningstider

Les om vindusperiode før du tester deg!

Åpningstider drop-in:

Kømaskin står åpen uavhengig av når dørene åpnes om morgenen.

Mandag dørene åpnes kl.11:00 til kl.17:00. 
(sykepleiere og leger begynner kl.11:15)

Tirsdag til fredag dørene åpner kl.07:45 til kl.10:30.
(sykepleiere og leger begynner kl.08:15) 

Merk: Inntaket kan bli stengt tidligere ved for stor pågang.

På tirsdager er drop in i tillegg åpent fra 15:30 til 19:30 for menn som har sex med menn og ønsker sjekk.


For endring av timeavtale bruk Min journal

Direktetelefoner:

 • For menn som har sex med menn (MSM): for å booke time bruk min journal for rådgivning ring tlf. 912 40 312 tirsdag, torsdag og fredag mellom kl.13:00 - 15:00

 • For kvinner som har sex med kvinner (KSK): for å booke time bruk min journal for rådgivning send en sms til tlf. 416 44 256 så ringer vi opp.

Hva kan Olafiaklinikken hjelpe til med, og andre vanlige spørsmål

Det trengs ingen timeavtale eller henvisning for å komme å teste seg for seksuelt overførbare infeksjoner (soi

Olafiaklinikken er en spesialist-helsetjeneste innenfor Oslo universitetssykehus med et lavterskeltilbud i form for drop-in. Vi tilbyr rutinemessig test for klamydia, mykoplasma, gonore, syfilis, hepatitter og hiv. Nyoppståtte symptomer eller plager som gir mistanke om seksuelt overførbare infeksjoner – slik som utflod, svie ved vannlatning og genitale sår vurderes av lege, men det går fint å komme for sjekk også uten plager. Da gis tilbud om blodprøve hos sykepleier og urin-, vaginal eller anusprøver tas selv på toalettet.

Hurtigtest for hiv tilbys ved smitteoppsporing for hiv eller etter medisinsk vurdering, utover det henvises menn som har sex med menn til eget kveldstilbud hver tirsdag kveld. Hiv-test for visumsøknad og lignende henvises til fastlegen.

Genitale hudsykdommer - Vi tilbyr timeavtaler etter henvisning fra fastlege eller andre leger for utredning, rådgivning og behandling av ulike ikke akutte underlivsplager i hud og slimhinner slik som kondylomer (kjønnsvorter), utflodsplager, herpes og andre sårtilstander samt genitale hudsykdommer.

Hvis du ikke har plager og kun ønsker en sjekk for klamydia – se under hjemmetest for klamydia lengre ned på siden.

Kontakt din egen fastlege ved:

 • Generelle hudproblemer

 • Ønske om prevensjonsveiledning eller behov for resept på p-piller

 • Spørsmål om graviditet/abort

 • Rutinemessig celleprøve

 • Vaksinasjon (msm - se eget tilbud)

 • HIV-test i forbindelse med visumsøknad, forsikring, attester og liknende.

 • Seksuell dysfunksjon og  ereksjonssvikt

Her er svar på noen vanlige spørsmål til Olafiaklinikken


Hvis du ønsker kondomer kan de bestilles gratis på http://www.gratiskondomer.no 

Greit å vite ved besøk på Olafiaklinikken

 

Les om vindusperiode før du tester deg!

Det er lett å føle seg forvirret med køsystemet og venterommet første gang man besøker Olafiaklinikken, men slik går det til:

Olafiaklinikken ligger i andre etasje. Du trekker en kølapp når du kommer ut fra heisen.

kølapp maskin

Trekk en kølapp for drop in hvis du kommer på grunn plager, en rutinesjekk eller av annen grunn men ikke har en timeavtale.

Hvis du har tatt prøver og kommer for svar, trekker du kølapp for prøvesvar.
Har du en time så trekk  kølapp for timeavtale.

Vent til nummeret på kølappen vises på displayet i venterommet. På kølappen (og på displayet) står om du skal henvende deg i resepsjon A eller B.

resepsjon

I resepsjon får du en strekkode som du siden skanner i en av pc-terminalene.

scanner

Fyll ut skjema som du får opp på skjermen.

pc stasjon

Når du til sist klikker "godkjenn", på skjemaet som du har fylt ut, blir ditt nummer synlig på kontorene til sykepleier/lege og du blir ropt opp på det nummeret når det er din tur. 

Det er ofte lang kø i drop in hos oss, ta gjerne med noe å lese og smør deg med tålmodighet.

tanker om tålmodighet

Mer informasjon om rutinene på Olafiaklinikken 

 

Hjemmetest for klamydia

Les dette før du bestiller!

 • Hvis du har plager anbefaler vi at du kommer til klinikken i drop-in for undersøkelse.

 • Husk å vente minst 14 dager etter at du har vært i smitterisiko før du tar en prøve, det er for å unngå falske negative prøvesvar (vindusperiode).

Hjemmetesten er tilgjengelig for de som bor i Oslo og Akershus. Når vi har mottatt bestillingen din, sender vi deg gratis utstyr og nødvendig informasjon i en diskré konvolutt.

 • Husk å sende tilbake utfylt skjema, adresse og telefonnummer.

 • Selve prøveglasset må merkes med vedlagt etikett med navn.

 • Transportrøret som prøveglasset ligger i trenger ikke å merkes

Det eneste du betaler er riktig porto på returkonvolutten (A-post 2-4 cm), dersom du ikke kommer innom klinikken og leverer prøven i vår postkasse ved ekspedisjon, en hverdag før kl.14:30. 

Bestille hjemmetest for klamydia

Prøvesvar eller annen pasientinformasjon gir vi ikke ut over telefonen.

 • Du får en sms som bekrefter at vi mottatt din hjemmetest. Etter det får du kun beskjed hvis du trenger behandling.

 • Ved positivt prøvesvar (dvs. at du er smittet av klamydia) vil du få en sms fra oss (avsender Oslo Universitetssykehus) med time for behandling. Det ligger ved en link i beskjeden til "min journal" hvor du ved behov kan gå inn og forandre på timeavtalen.

Avhengig av når prøven ankommer Olafiaklinikken, kan det ta opptil en uke før du mottar sms fra oss.

Skriftlig informasjon følger med prøveutstyret, men nede finner du kort instruks video om hvordan du tar urinprøve fra penis eller skjede:

 

 

 

Hvis du trenger behandling, får du en sms med en timeavtale på Olafiaklinikken. Du kan endre eller avbestille timen via min journal.

Hvis du ikke møter til behandling, etter en positiv test, og vi ikke har informasjon om at du fått behandling annet sted, blir navnet overført til smittevernoverlegen i bydelen/kommunen du bor i for videre oppfølging.

Et tilsvarende tilbud finnes i Bergen.

Fra 1. oktober 2016 sluttet Olafiaklinikken å analysere hjemmetester for Mycoplasma genitalium (MG.) Nye europeiske retningslinjer anbefaler ikke screening av personer uten symptomer.

Hjemmetest-tilbudet er i utgangspunkt tilpasset for deg som ikke har symptomer eller plager, som kun trenger en sjekk. I fortsettelsen blir den testet utelukkende for klamydia.

Symptomer

Vi anbefaler at du oppsøker klinikken for undersøkelse hvis du har:

 • Utflod, svie eller kløe i urinrør, i penis, eller ved akutte testikkel smerter

 • Mellomblødninger eller endret utflod fra skjede og ved akutte bekkensmerter som kan komme fra livmoren

 • Hatt sex med partner som fått påvist MG

På klinikken tester vi for alle seksuelt overførbare infeksjoner.

Menn som har sex menn kommer fortsatt å screenes for MG.

Kvinner som har sex med kvinner

Kvinner som har sex med kvinner (ksk) kan bestille time for sjekk.

 • Fyll ut alle felt som må fylles ut,
  begrunnelse; skriv om du har plager eller har ikke plager, eller om du kommer for en celleprøve

Hvis torsdag ettermiddag er et problem så skriv "ta kontakt for time" så hør vi av oss. Du er også velkommen i vanlig drop-in*, se nærmere informasjon om våre åpningstider. 

På en ksk-time får du tilbud om sjekk for klamydia, mykoplasma, gonoré, hiv og syfilis, samt hepatitt ved behov. Det er tid til spørsmål om smitte og smitteveier for soi, og hvis ønske om prevensjon. Vi tilbyr celleprøve hvis det ikke er tatt.

*Ksk er selvfølgelig velkommen for en sjekk for soi når som helst i ordinær drop-in alle dager. Det er dog ikke mulig å få tatt en celleprøve i ordinær drop-in tid. Hvis celleprøve er grunnen for å komme, anbefaler vi at du bestiller time. Har du plager anbefaler vi å komme i drop-in.

Konsultasjon, prøvetaking og behandling av soi er gratis!

Seksuelt overførbare infeksjoner

Soi er et samlebegrep for en rekke sykdommer og plager som kan overføres ved seksuell kontakt, og de smitter også fra kvinne til kvinne. Det smitter bland annet via slimhinner, utflod, skjedesekret, blod, i skjede, anus, hals eller via fingre og sexleketøy.

Noen soi gir lite eller ingen symptomer/plager, og man kan smitte andre uten å vite om det. De vanligste tegn på infeksjon kan være forandret utflod, svie, sår, kløe eller bare et diffust ubehag.

Bakteriell vaginose (BV) overføres ved sex. Det defineres ikke som en infeksjon men som en ubalanse i skjedens bakterieflora. BV kan for en del kvinner være assosiert med mye plager og kan gi komplikasjoner ved svangerskap eller være et problem for den som ønsker å bli gravid. BV øker også risikoen for å bli smittet med soi. Forekomsten av celleforandringer og livmorhalskreft er, i følge undersøkelser, ikke lavere blant ksk enn blant kvinner som utelukkende har sex med menn og ksk anbefales å følge nasjonalt screeningsprogram for livmorhalskreft.


Selv om man ikke har noen symptomer anbefaler vi å teste seg for soi om det ikke er gjort tidligere eller hvis man bytter partner. Har man flere partnere, bør man vurdere å teste seg oftere.

Vulvapoliklinikken

Vulvapoliklinikken er et landsdekkende tilbud for undersøkelse og behandling av kvinner med kroniske genitale hudsykdommer og smertetilstander i vulva.  For vurdering ved Vulvapoliklinikken må du henvises fra hudspesialist eller gynekolog. Ved poliklinikken møter du spesialopplærte sykepleiere og spesialister i hudsykdommer og gynekologi.

Henvisninger sendes gynekologisk poliklinikk OUS Ullevål.

Vulvapoliklinikken er lokalisert til Olafiaklinikkens lokaler i Trondheimsveien 2 (gamle Schous bryggeri, bygg N).

Den 8. mars 2018, flyttet Vulvapoliklinikken sammen med Olafiaklinikken i Trondheimsveien 2. Vulvapoliklinikken ble opprettet i 2003 for kvinner med genitale hudsykdommer og smerteproblematikk i vulva, fordi disse kvinnene falt mellom ulike spesialiteter (hud og gyn). Virksomheten startet opprinnelig på Rikshospitalet, men flyttet deretter til Ullevål sykehus før den nå flyttet ned til Olafiaklinikkens lokaler i sentrum.

Menn som har sex med menn

 • Les mer om kveldsåpent tilbud på tirsdager under neste overskrift

 • Det går å bestille hjemmetest for msm! Se egen overskrift lenger nede

 • Vært i risiko for hiv-smitte siste 48 timene les mer om; PEP - hva er det? Se eget tema lenger nede!


Timebestilling for msm
Fordi vi ser det er blitt problemer med å komme frem på msm-telefon begynner vi med timebestilling på nett for menn som har sex med menn.

 • Gå inn på min journal

 • Fyll ut alle felt som må fylles ut,
  begrunnelse; skriv f eks om du har plager eller har ikke plager, ønsker vaksine

 • Skriv noe om dager, eller tidpunkter, som ikke passer. Du er selvfølgelig også velkommen i vanlig drop-in, se nærmere informasjon om våre åpingstider, eller kveldsåpent tilbud på tirsdager

For rådgivning er msm-telefon åpen tirsdag, torsdag og fredag mellom kl.13-15. NB, sms blir ikke lest på msm-telefon. Telefonnummer: 912 40 312

Seksuelt overførbare infeksjoner (soi)

Soi er et samlebegrep for en rekke sykdommer og plager som overføres via hud og slimhinner i kjønnsorgan, munn eller tarm. Noen av disse er vanskelige å oppdage, og man kan smitte andre uten å vite om at man selv har en infeksjon. Derfor anbefaler vi å teste for soi etter ny seksuell kontakt, selv om man ikke har noen plager. Har du flere partnere, vurder å teste deg oftere.

De vanligste tegn til soi kan være utflod, hevelse, kløe, svie, sår, sårhet, vorter eller smerter ved vannlating. Infeksjon i halsen eller i anus gir mer sjeldent noen plager, men smitter likevel videre til andre partnere. 
 
Det er viktig å gå til lege dersom du har mistanke om at "noe er galt", både for å få behandling og for å unngå å smitte andre. Noen SOI kan gi alvorlige komplikasjoner.

Er du hiv-negativ og blir smittet med soi, øker risikoen for at du kan bli hiv-smittet om du har sex med en som er hiv-positiv. Er du hiv-positiv og smittet med annen soi, øker risikoen for at du kan smitte andre med hiv.

Konsultasjon og prøvetaking er gratis hos oss.

Kveldstilbud for menn som har sex med menn

Kveldsåpent drop-in tilbud på tirsdager fra 15:30 til 19:30 for msm

Med dette ønsker Olafiaklinikken å bedre tilbudet for testing av HIV og slik få flere til å teste seg. Hurtigtesten gjennomføres ved en blodprøve og svaret kan avleses etter ett minutt. Tilbudet om hurtigtesting ved Olafiaklinikken inkluderer også screening for andre seksuelt overførbare infeksjoner (SOI) som ubehandlet øker faren for HIV-smitte.

Vi kan ikke gi medisiner eller vaksiner disse kveldene.

Anonymitet: Du kan få teste deg anonymt for HIV.

Olafiaklinikken og de sykepleiere som utfører testingen disse kveldne har lang erfaring og gode rutiner for rådgivning, diagnostikk og oppfølging av HIV og SOI til gruppen MSM.

Antallet nysmittede med HIV gikk ned i 2015, men tallene har over de siste ti årene mer enn fordoblet seg blant msm i Norge. Et av hovedmålene i nasjonal HIV-strategi er å redusere nysmitte og tidlig diagnostisering av HIV-smittede er et tiltak for å redusere videre spredning av viruset.

PEP - forebygge hivsmitte 

PEP står for Post Eksposisjonell Profylakse det vil si "forebygging etter en risiko". Det er tablettkur som kan gis for å minske sjansen for å bli smittet med hiv etter en mulig smitterisiko. Det er viktig for effekten av behandlingen å komme i gang så raskt som mulig etter en risiko, helst innen 4 timer. Etter 48 timer er PEP oftest ikke aktuelt.

Risiko kan f eks være kondomsprekk eller ubeskyttet analt/vaginalt samleie med hivpositiv partner som ikke står på behandling. Det kan også være en partner med ukjent hiv-status men som kommer fra et land eller miljø hvor forekomsten av hiv er høy.

Som regel anbefales ikke PEP hvis partner kommer fra land eller miljø hvor det er liten forekomst av hiv, eller partner er hiv-positiv men står på behandling og har tatt prøver som viser på liten virusmengde i blodet. Det er heller ikke anbefalt PEP etter oralsex (suging, slikking eller å ha blitt sugd, slikket) med mindre en har fått sædavgang i munn. For andre situasjoner, enn seksuell risiko, hvor PEP kan være aktuelt går det å lese mer på folkehelseinstituttets nettsider.

En lege avgjør sammen med personen som er i risiko for smitte om det er aktuelt å begynne med PEP. Den forebyggende behandlingen varer i 4 uker og kan være forbundet med bivirkninger.

Hvis du bor eller oppholder deg i Oslo og ønsker PEP skal du henvende deg til Oslo kommunale legevakt i Storgata som er døgnåpen alle dager. Hvis du oppholder deg på andre plasser i Norge tar du kontakt med legevakt eller akuttmottak.

Referanse: Norske forening for infeksjonsmedisin

Menn som har sex med menn, hjemmetestpakke

Hjemmetest for gonore, klamydia og mykoplasma. Nå kan du bestille prøveutstyr hjem til deg. Ta prøvene når det passer deg og send dem tilbake i posten for analyse. For raskere leveranse legg dem i postkassen utenfor ekspedisjon på Olafiaklinikken.

Hvis du ikke har plager men vil ta en sjekk, kanskje fått beskjed om at en partner er smittet med f eks gonore eller klamydia, kan du bestille en hjemmetest med prøveutstyr for urin-, hals- og anusprøve. Husk å komme innom klinikken for blodprøver når du har behov for det.

Se her hvordan du tar prøvene hjemme, eller bruk QR-koden.

 QR kode til youtube film om hjemmetest for msm

Du bestiller pakken med prøveutstyr her

Pakken innholder prøveutstyr og infromasjon for å ta halsprøve, urinprøve og anusprøve. Prøvene blir analysert for klamydia, mykoplasma og gonore.

Her følger kort instruks video om hvordan du tar de forskjellige prøvene: msm hemmetestpakke

Preeeksponeringsprofylakse, PrEP


30.08.18
Pågangen for vurderinger for oppstart av forebyggende hiv-behandling (PrEP) ved Olafiaklinikken har blitt så stor at ventetiden ved klinikken for time til en første vurdering nå er på ca 12 måneder. Hvis du bor i Oslo området kan du be om å bli henvist til Ahus som også tilbyr behandling.
Du som ikke bor i Oslo, henvend deg til infeksjonspoliklinikken eller venereologisk klinikk i ditt helseforetak for å få en PrEP-vurdering, eller til din fastlege for videre henvisning.


Hva er PrEP?

PrEP er hiv-forebyggende behandling og står for Preeksponeringsprofylakse. Det innebærer at hiv negative personer tar tabletter for å minske risiko for hivsmitte.

Hvordan kontakter jeg Olafiaklinikken for vurdering/oppstart av PrEP?

 • Du må henvises (skriftlig) til klinikken av fastlege eller annen lege

 • Vi sender innkallelse til vurderingstime per brev (Forsikre deg om at du har registrert riktig adresse i henvisningen).

Pre-exposure prophylaxis PrEP (english)

01.03.18
Owing to the unexpectedly large demand for PrEP treatment that we have received, the current estimated waiting time for the first appointment is 12 months. It is also possible to ask your family doctor for a referral to Ahus, if you live in the Oslo area. If you live outside Oslo, you can ask to be referred to your local infectious diseases clinic.

Information about PrEP treatment

What is PrEP?

PrEP is an abbreviation for Pre-Exposure Prophylaxis. It is a preventive measure against HIV infection.

PrEP means that HIV-negative individuals take tablets to reduce their risk of being infected with HIV. So far, Truvada is the only medication used in PrEP treatment. It contains the active agents tenofovir and emtricitabine.

PrEP is recommended as a supplement in HIV prevention work in combination with condom use, among other things.

PrEP is not a 100% guarantee against contracting HIV. However, research shows that PrEP treatment in the form of Truvada is highly effective if used correctly. Globally, a very small number of cases have been registered where people undergoing PrEP treatment have become infected with HIV despite using the medication correctly. Taking these drugs is not without risk, however, and they do have known side effects.

 • PrEP does not provide 100% protection

 • PrEP does not protect against other STIs

 • PrEP can affect renal function and bone density

 • PrEP is only effective when you take the tablets as recommended

Do I need PrEP?

Consider PrEP if you are HIV-negative and at high risk of being infected.

For example if:

 • You have an HIV-positive partner who is not receiving HIV treatment

 • You have recently had a rectal STI (sexually transmitted infection)

 • You have recently used PEP

 • You find it difficult to always use a condom for anal sex

 • You frequently have sex without a condom with someone at high risk of HIV infection

PrEP is not for you:

if you are already HIV-positive

Who can use PrEP?

In order to be eligible for PrEP, you must be HIV-negative and at considerable risk of being infected. It is therefore very important to know your HIV status before starting on this medication. If you are already infected with HIV, PrEP treatment can cause resistance to develop, which means that future treatment of your HIV infection may be more challenging. Such complications are particularly likely to arise during the window period. It is therefore important that you are honest with us about when you last had unprotected sex, so that we can assess whether the results of the tests we carry out are reliable.

How is PrEP used?

PrEP can be used in two different ways. One PrEP regimen consists of taking the tablets every day (continuously), while the other regimen involves taking tablets as necessary (intermittently).

Continuous treatment means taking one pill per day. This PrEP regimen is suitable for you if you have many sexual partners all the time or if it is unpredictable when you are going to have sex.

In an intermittent treatment regimen, you take two tablets 2–24 hours before sexual contact, and then one tablet per day. The last tablets are taken 24 and 48 hours after your last high-risk exposure (unprotected sex). It is important not to take more than seven tablets per week. The intermittent PrEP regimen is more suitable for people who rarely have sex, for example if you only have sex when travelling abroad, only have sex at weekends etc.

How can I start PrEP?

You can contact the Olafia Clinic for an appointment to discuss PrEP and your wish to start on PrEP treatment. It is important to map your sexual habits in order to give you the best possible treatment and follow-up.

We are two nurses and two doctors who conduct PrEP assessment interviews, and if you start taking PrEP, you will meet one of us four at all your consultations. 
We hold assessment interviews for PrEP every Thursday. On Fridays, we hold follow-up consultations.

In parallel with PrEP being made available, a study is being initiated to evaluate the service. You will be given information about this study and will be invited to participate.

How do I contact the Olafia Clinic to schedule an appointment for assessment for PrEP/PrEP?

 • Your GP must refer (written) you to us for a PrEP interview.

 • We will send you a letter inviting you to an assessment interview. Make sure that the address registered is correct.

How are people who start PrEP treatment followed up?

If you start PrEP treatment, it is very important that you come for a check-up every three months. We need to map your experience of using the medication, and you can raise any questions or problems associated with its use that you want to discuss. It is also important to test you and, if necessary, treat you for any STIs. In addition, we have to take blood samples every three months to check your renal function. We also check your bone mineralisation once a year. These check-ups are important, as the medication could affect these functions.

It is in connection with these check-ups that your prescription for PrEP medication can be renewed if you wish to continue using it.

Several studies have shown that PrEP offers a high degree of protection against HIV infection, but it is not a 100% guarantee against infection.
PrEP does not protect users against other STIs. It is therefore recommended to use PrEP in combination with condoms, regular testing every three months and treatment of STIs.

For helsepersonell

I tillegg til å drive poliklinikken formidler vi kompetanse gjennom å gi helsepersonell muligheten til å hospitere hos oss.

Hospiteringstilbudet er beregnet på leger, sykepleiere, helsesøstre eller jordmødre som jobber med tilsvarende problemstillinger.


På nettsidene til Nasjonal Kompetansetjeneste for Seksuelt Overførte Infeksjoner kan du finne prosedyrer for behandling og oppfølging av soi.

Kontakt

Oppmøtested

Trondheimsveien 2, Bygg N

Hvis du har spørsmål kan du bruke vår mailadresse oushfpbolafia-epost@ous-hf.no, men husk at mailen blir lest når vi har tid. For svar som haster bør du bruke telefon.
Vi svarer ikke på medisinske spørsmål pr e-post.

For endring av timeavtaler – bruk MinJournal (se "les mer om Olafiaklinikken" under åpningtider)
Menn som har sex med menn og kvinner som har sex med kvinner kan bestille time – bruk MinJournal (se "les mer om Olafiaklinikken" under msm henholdsvis ksk)

Drop in stenger av og til tidligere ved stor pågang.

Var forberedt på at ventetiden kan bli lang i drop in, ta gjerne med en kaffe/te og noe å lese.

Besøkstider
mandag kl. 11-17
tirsdag kl. 07:45-10:30 (Kveldstilbudet for menn som har sex med menn kl. 15:30-19:30)
onsdag - fredag kl. 07:45-10:30
Telefon
23075840
mandag - tirsdag kl. 9-11 og 12-13.30
onsdag tlf stengt
torsdag - fredag kl. 9-11 og 12-13.30
Husk at du ikke kan ringe for å få prøvesvar!
E-post
Postadresse

Postboks 4763
0506 OSLO

Trondheimsveien 2 - Olafiaklinikken
Besøksadresse
Trondheimsveien 2(Google maps)

Praktisk informasjon

Foto, film, lydopptak og sosiale medier

På et sykehus befinner mange seg i en ekstra sårbar situasjon, og har krav på at deres privatliv blir respektert. Det er fort gjort å overse, men det kan befinne seg andre personer i nærheten som ikke ønsker å bli tatt bilde av, filmet eller gjort lydopptak av.

Enten du er privatperson eller journalist, må du ha tillatelse til å ta bilde eller gjøre film- eller lydopptak ved sykehuset. Alle pasienter på sykehuset har krav på privatlivets fred når de er på sykehus.

Vis hensyn ved å ikke ta bilder, film eller omtale andre på sosiale medier uten å ha spurt dem først.

Husk at det er helt i orden å si nei om du skulle bli spurt.

Artikler fra Olafiaklinikken

Blodprøvehttps://oslo-universitetssykehus.no/behandlinger/blodproveBlodprøveBBlodprøveBlodprøveBlodprøveBlodprøve
Flatlushttps://oslo-universitetssykehus.no/behandlinger/flatlusFlatlusFFlatlus - behandlingFlatlus - behandlingFlatlus - behandlingFlatlus - behandling
Frysebehandling av hudhttps://oslo-universitetssykehus.no/behandlinger/frysebehandling-av-hudFrysebehandling av hudFJiekŋadikšun liikkisFrysebehandling av hudFrysebehandling av hudFrysebehandling av hud
Genital herpeshttps://oslo-universitetssykehus.no/behandlinger/genital-herpesGenital herpesGGenital herpes - behandlingGenital herpes - behandlingGenital herpes - behandlingGenital herpes - behandling
Genital soppinfeksjonhttps://oslo-universitetssykehus.no/behandlinger/genital-soppinfeksjonGenital soppinfeksjonGGenital soppinfeksjon - behandlingGenital soppinfeksjon - behandlingGenital soppinfeksjon - behandlingGenital soppinfeksjon - behandling
Gonorehttps://oslo-universitetssykehus.no/behandlinger/gonoreGonoreGGonoré - behandlingGonoré - behandlingGonoré - behandlingGonoré - behandling
Hiv-testhttps://oslo-universitetssykehus.no/behandlinger/hiv-testHiv-testHHIV - behandlingHIV - behandlingHIV - behandlingHIV - behandling
Kjønnsvorter kondylomhttps://oslo-universitetssykehus.no/behandlinger/kjonnsvorter-kondylomKjønnsvorter kondylomKKondylom (kjønnsvorter) - behandlingKondylom (kjønnsvorter) - behandlingKondylom (kjønnsvorter) - behandlingKondylom (kjønnsvorter) - behandling
Klamydiahttps://oslo-universitetssykehus.no/behandlinger/klamydiaKlamydiaKKlamydia - behandlingKlamydia - behandlingKlamydia - behandlingKlamydia - behandling
Molluskerhttps://oslo-universitetssykehus.no/behandlinger/molluskerMolluskerMMollusker - behandlingMollusker - behandlingMollusker - behandlingMollusker - behandling
Mycoplasma genitaliumhttps://oslo-universitetssykehus.no/behandlinger/mycoplasma-genitaliumMycoplasma genitaliumMMykoplasma - genital - behandlingMykoplasma - genital - behandlingMykoplasma - genital - behandlingMykoplasma - genital - behandling
Skabbhttps://oslo-universitetssykehus.no/behandlinger/skabbSkabbSSkabb - behandlingSkabb - behandlingSkabb - behandlingSkabb - behandling
Syfilishttps://oslo-universitetssykehus.no/behandlinger/syfilisSyfilisSSyfilis - behandlingSyfilis - behandlingSyfilis - behandlingSyfilis - behandling
Trichomonas vaginalishttps://oslo-universitetssykehus.no/behandlinger/trichomonas-vaginalisTrichomonas vaginalisTTrichomoas vaginalis - behandlingTrichomoas vaginalis - behandlingTrichomoas vaginalis - behandlingTrichomoas vaginalis - behandling
Venerisk lymfogranulom (LGV)https://oslo-universitetssykehus.no/behandlinger/venerisk-lymfogranulom-lgvVenerisk lymfogranulom (LGV)VLymfogranuloma venereum - behandlingLymfogranuloma venereum - behandlingLymfogranuloma venereum - behandlingLymfogranuloma venereum - behandling

Nasjonal kompetansetjeneste for seksuelt overførbare infeksjonerhttps://oslo-universitetssykehus.no/avdelinger/klinikk-for-kirurgi-inflammasjonsmedisin-og-transplantasjon/avdeling-for-revmatologi-hud-og-infeksjonssykdommer/olafiaklinikken/nasjonal-kompetansetjeneste-for-seksuelt-overforbare-infeksjonerNasjonal kompetansetjeneste for seksuelt overførbare infeksjoner

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.