HELSENORGE

Vårt test-tilbud

Olafiaklinikken tilbyr rådgivning, test, undersøkelse og behandling av seksuelt overførbare infeksjoner. Tilbudet er åpent for alle som mistenker eller vil utelukke kjønnssykdom.

Test og behandling for de vanligste kjønnssykdommene er gratis. Hvis det er andre grunner til at du kommer til oss, betaler du en egenandel på 375 kr.

De fleste velger å komme til oss på drop in. Det kan være ventetid hvis det er stor pågang. Det er også mulig å bestille timeavtale og fastlege kan henvise deg til oss. 

Hvis du bare ønsker en klamydia-test, og ikke har noen spørsmål (eller plager) kan dette gjøres på fredager. 

De ulike tilbudene er beskrevet videre under. 

Tilbake til forsiden​​

Kontakt fastlege ved:   

  • Generelle hudproblemer  
  • Mistanke om skabb  
  • Ønske om prevensjonsveiledning eller behov for resept på p-piller  
  • Spørsmål om graviditet/abort  
  • Rutinemessig celleprøve  
  • Vaksinasjon  
  • HIV-test i forbindelse med visumsøknad, forsikring, kunstig befruktning, attester, og liknende  
  • Seksuell dysfunksjon og  ereksjonssvikt

Har du vært utsatt for voldtekt eller annet seksuelt overgrep? Vi anbefaler da at du oppsøker våre kollegaer på Overgrepsmottaket i Storgata 40 (det er døgnåpent). Les mer her

Dro​​p-in 

De fleste velger å komme til oss på drop in (se åpningstider for drop in på forsiden). Ved stor pågang kan vi ikke garantere at alle får kommet inn siden inntaket da blir stengt tidligere. Plager som ikke er akutt blir ofte satt opp på timer en annen dag (f.eks kjønnsvorter). 


Klamydia testkit - fredager

Pasienter som kun ønsker å ta en klamydiaprøve kan gjøre dette ved å komme til klinikken og trekke kølapp for "Testkit klamydia" på fredager mellom klokken 08:15 - 11:00 og 12:30 - 14:00.

​​​MSM testkit - fredager

MSM (uten plager) som ønsker å teste seg uten behov for samtale med sykepleier, kan komme til klinikken og trekke kølapp for "Testkit klamydia" på fredager mellom klokken 08:15 - 11:00 og 12:30 - 14:00.

Du får ta tatt test for klamydia og gonoré. Hvis man er smittekontakt for en infeksjon vil det være best å enten komme i drop-in eller bestille en time.​

Timebestilling

Det er mulig å bestille time for sjekk, men man får kun time om det er ledige timer samme eller neste dag. Hvis timebøkene er fulle må du enten ringe igjen senere eller komme i drop-in (Unntak som henvisniger m.m. er beskrevet under).  

For tiden er det dessverre ingen digitale løsninger for timebestilling, så du må ringe sentralbodet på 23075840 som har disse åpningstidene: 

Mandag, tirsdag, torsdag og fredag: 08:15 - 11:00 og 12:00 - 14:00
Sentralbordet er stengt Onsdag (samt lørdag og søndag)​.

Hvis du har plager er det best vi vet dette på forhånd (si det gjerne når du bestiller time). 

Ikke møtt til avtal​​t time

Gebyret for "ikke-møtt til timen" er på kr 1.125. Det kan være kø ved registreringen, og noen ganger skal pasienten fylle ut et selvregistreringsskjema. Vi forventer derfor at du møter opp 15 minutter før timeavtalen slik at du er klar til timen starter. Kommer du for sent til timen vil du også få "ikke-møtt" gebyret.


 

Timebestilling: henvisning fr​​a annen lege

Man kan henvises til oss fra fastlege ved ulike ikke-akutte underlivsplager i hud og slimhinner, som kondylomer (kjønnsvorter), utflodsplager, herpes og andre genitale hudsykdommer.

Når henvisningen er vurdert vil man få en timeavtale pr post.​

​Timebestilling: transpersoner, ikke-binær

Transpersoner kan i tillegg til å komme i drop-in bestille timeavtale. Dette gjøres ved å ringe sentralbordet (23075840). Siden sentralbordet snakker med mange pasienter iløpet av en dag er det lettest for oss om du kan si at du er en transperson, transmann/transkvinne eller ikke-binær, og at du ønsker en timeavtale. 

For tiden er det dessverre ingen digitale løsninger for timebestilling, så man må ringe sentralbodet på 23075840 som har disse åpningstidene: 

Mandag, tirsdag, torsdag og fredag: 08:15 - 11:00 og 12:00 - 14:00
Sentralbordet er stengt Onsdag (samt lørdag og søndag)​.

Hvis du har plager er det best vi vet dette på forhånd (si det gjerne når du bestiller time).

Hvis man ikke har plager settes man opp til sykepleier som går igjennom noen spørsmål for hvorfor man vil teste seg. Når man hatt sex, og hva slags sex (m.m.). Spørsmålene kan oppleves som private, men vi spør for å gi best mulig hjelp. Har man plager settes man også opp til sykepleier, men på tidspunk vi har bedre legedekning. 

Prøvetaking:
Sykepleier tar blodprøver og evt. halsprøver av de som har behov for det. Har man penis tas urinprøve (og evt. en pinneprøve fra anus) på toalett av pasienten selv. Har man vagina tas en pinnenprøve fra vagina (og evt. anus) på toalettet (også av pasienten selv). 

Det er altså ikke nødvendig å vise noen andre kroppsdeler enn en arm (til blodprøver), men vi må vite hva slags kjønnsorgan prøvene skal tas fra for å bestille rett prøver og gi deg rett prøveutstyr. 

Hvis legeundersøkelse er anbefalt (pga rellevante genitale plager) blir man enten undersøkt på en benk eller i en gynstol. Selv om undersøkelse er anbefalt er det alltid frivillig.

​​​​Timebestilling: menn som har sex med menn (MSM) og kvinner som har sex med kvinner (KSK) 


MSM og KSK kan i tillegg til å komme i drop-in bestille timeavtale. Dette gjøres ved å ringe sentralbordet (23075840). Siden sentralbordet snakker med mange pasienter ipet av en dag er det lettest for oss om du kan si at du er en mann som har sex med menn, eller en kvinne som har sex med kvinner, og at du ønsker en timeavtale. 

For tiden er det dessverre ingen digitale løsninger for timebestilling, så man må ringe sentralbodet på 23075840 som har disse åpningstidene: 

Mandag, tirsdag, torsdag og fredag: 08:15 - 11:00 og 12:00 - 14:00
Sentralbordet er stengt Onsdag (samt lørdag og søndag)​.

Hvis du har plager er det best vi vet dette på forhånd (si det gjerne når du bestiller time). 


Kveldstilbudet for menn s​​om har sex med menn (MSM) på tirsdager

Kveldstilbudet er for tiden stengt. Vi planlegger å åpne tilbudet igjen høsten 2022.​ 

Tilbake til forsiden ​med tilbudet ​på Olafiaklinikken​

​​​​Fant du det du lette etter?