HELSENORGE

Vårt test-tilbud

Olafiaklinikken tilbyr rådgivning, test, undersøkelse og behandling av seksuelt overførbare infeksjoner. Tilbudet er åpent for alle som mistenker eller vil utelukke kjønnssykdom.

Test og behandling for de vanligste kjønnssykdommene er gratis. Hvis det er andre grunner til at du kommer til oss, betaler du en egenandel på 386 kroner.

De fleste velger å komme til oss på drop-in. Det kan være ventetid hvis det er stor pågang. Det er også mulig å bestille timeavtale (via sentralbordet på 23075840) og fastlege kan henvise deg til oss. 

Hvis du bare ønsker en test, og ikke har noen spørsmål eller plager kan dette gjøres på tirsdager og fredager (se Test kit under). 

Tilbake til forsiden​​

Kontakt fastlege ved 

 • generelle hudproblemer
 • mistanke om skabb
 • ønske om prevensjonsveiledning eller behov for resept på p-piller
 • spørsmål om graviditet/abort
 • rutinemessig celleprøve
 • vaksinasjon
 • HIV-test i forbindelse med visumsøknad, forsikring, kunstig befruktning, attester, og liknende
 • seksuell dysfunksjon og  ereksjonssvikt
Har du vært utsatt for voldtekt eller annet seksuelt overgrep? Vi anbefaler da at du oppsøker våre kollegaer på Overgrepsmottaket i Storgata 40 (det er døgnåpent).

Dro​​p-in 

De fleste velger å komme til oss på drop in (se åpningstider for drop-in på forsiden). Ved stor pågang kan vi ikke garantere at alle får kommet inn siden inntaket da blir stengt tidligere. Plager som ikke er akutt blir som oftest satt opp på timer en annen dag (for eksempel kjønnsvorter). 


Test kit – tirsdager og fredager

Pasienter som kun ønsker å ta en prøve (for klamydia og eller gonoré) kan gjøre dette ved å komme til klinikken og trekke kølapp for "Test kit" på tirsdager og fredager mellom klokken 08.15–10.45.

Hvis man er smittekontakt for en infeksjon kan det være lurt å trekke kølapp for drop-in.​

Timebestilling

Det er mulig å bestille time for sjekk.

Det er dessverre ingen digitale løsninger for timebestilling, så du må ringe sentralbodet på 23 07 58 40 som har disse åpningstidene: 

 • Mandag, tirsdag, torsdag og fredag: 08.15–11.00 og 12.00–14.00.
 • Sentralbordet er stengt onsdag, lørdag og søndag.

Obs! Hvis du har plager er det best vi vet dette på forhånd. Si det gjerne når du bestiller time.

Ikke møtt til avtal​​t time

Gebyret for "ikke-møtt til timen" er på 1544 kroner. Det kan være kø ved registreringen, og noen ganger skal pasienten fylle ut et selvregistreringsskjema. 

Vi forventer derfor at du møter opp 15 minutter før timeavtalen slik at du er klar til timen starter. Kommer du for sent til timen vil du også få "ikke-møtt" gebyret.

 

Timebestilling: henvisning fr​​a annen lege

Du kan bli henvist til oss fra fastlegen din ved ulike ikke-akutte underlivsplager i hud og slimhinner. Eksempler på dette kan være kondylomer (kjønnsvorter), utflodsplager, herpes og andre genitale hudsykdommer.

Når henvisningen er vurdert, vil du få en timeavtale per post.​

​Timebestilling: transpersoner, ikke-binær

Transpersoner kan i tillegg til å komme i drop-in bestille timeavtale. Dette gjør du ved å ringe sentralbordet på 23 07 58 40. Siden sentralbordet snakker med mange pasienter i løpet av en dag er det lettest for oss om du kan si at du er en transperson, trans, transmann/transkvinne eller ikke-binær, og at du ønsker en timeavtale. 

Det er dessverre ingen digitale løsninger for timebestilling, så man må ringe. Sentralbordet har disse åpningstidene: 

 • Mandag, tirsdag, torsdag og fredag: 08.15–11.00 og 12.00–14.00.
 • Sentralbordet er stengt onsdag, lørdag og søndag.

Obs! Hvis du har plager er det best vi vet dette på forhånd. Si det gjerne når du bestiller time.

Hvis du ikke har plager, setter vi deg opp til en sykepleier som stiller deg noen spørsmål om hvorfor du vil teste seg. Eksempler på dette kan være spørsmål om når du hatt sex og hva slags sex det var. Spørsmålene kan oppleves som private, men vi spør for å gi deg best mulig hjelp. Hvis du har plager, setter vi deg også opp til en sykepleier, men på tidspunkt hvor vi har bedre legedekning. 

Prøvetaking:
Sykepleieren tar blodprøver og eventuelt halsprøver av dem som har behov for det. Hvis du har penis, tar du selv en urinprøve (og eventuelt en pinneprøve fra anus) på toalettet. Hvis du har vagina, tar du selv en pinnenprøve fra vagina (og eventuelt anus) på toalettet. 

Det er altså ikke nødvendig å vise noen andre kroppsdeler enn en arm til blodprøver, men vi må vite hva slags kjønnsorgan du skal ta prøvene fra for å kunne bestille riktige prøver og gi deg rett prøveutstyr. 

Hvis du blir anbefalt en legeundersøkelse på grunn av relevante, genitale plager, blir du ​enten undersøkt på en benk eller i en gynekologstol. Selv om du blir anbefalt en undersøkelse, er den alltid frivillig.

​​​​Timebestilling: menn som har sex med menn (MSM) og kvinner som har sex med kvinner (KSK) 

MSM og KSK kan i tillegg til å komme i drop-in bestille timeavtale. Dette gjør du ved å ringe sentralbordet på 23 07 58 40. Siden sentralbordet snakker med mange pasienter i pet av en dag, er det enklest for oss om du kan si at du er en mann som har sex med menn, eller en kvinne som har sex med kvinner, og at du ønsker en timeavtale. 

For tiden har vi dessverre ingen digitale løsninger for timebestilling, så du må ringe. Sentralbordet har disse åpningstidene: 

 • Mandag, tirsdag, torsdag og fredag: 08.15–11.00 og 12.00–14.00.
 • Sentralbordet er stengt onsdag, lørdag og søndag.

Obs! Hvis du har plager er det best vi vet dette på forhånd. Si det gjerne når du bestiller time. 


Kveldstilbudet for menn s​​om har sex med menn (MSM) på tirsdager

Kveldstilbudet er for tiden stengt.​

 

Tilbake til forsiden ​med tilbudet ​på Olafiaklinikken​


Fant du det du lette etter?