HELSENORGE

Håndterer 20 studier samtidig

Klinisk Forskningspost i Avdeling for farmakologi,  ligger ved siden av hjerteovervåkningen og midt i hjertet av Rikshospitalet, i konkret og overført i betydning. «Vårt kvalitetsmerke er god leveranse i krevende tidligfasestudier», sier Kristin Sandnes, studiekoordinator

Kristin Sandnes. Foto: Laila Bruun

Kristin Sandnes er én av i alt seks medarbeidere på Klinisk Forskningspost ved Avdeling for farmakologi i KLM som gir mye av seg selv for at både pasienter og friske frivillige skal ha en god opplevelse når de deltar i studier.  

– Noen pasienter er i vanskelige livssituasjoner, og vi blir godt kjent med dem når de er studiedeltakere. Det kan være krevende når det ikke går bra, men også givende å ha muligheten til å følge mennesker i ulike livsprosesser så tett. Vi gir dem et spesielt tilbud som er få andre pasienter forunt, sier Sandnes.

Sandnes var ferdig utdannet sykepleier i 2008. I noen år jobbet hun på ulike medisinske avdelinger ved Akershus universitetssykehus, før nysgjerrigheten drev henne tilbake til skolebenken.

– Jeg ble ferdig med masteren min i helsefagvitenskap i 2015 og begynte da på Klinisk Forskningspost. På de fem årene jeg har jobbet her har vi hatt en stor vekst i antall studier. Leder av posten, Hasse Khiabani Zaré, har jobbet tett med Siri Kolle på Inven2 for å få til dette, sier Sandnes.

Siri Kolle er ansvarlig for kliniske studier i Inven2, og har halvårlige oppfølgingsmøter med Klinisk Forskningspost i tillegg til jevn kontakt igjennom året.

– Klinisk forskningspost er en viktig ressurs for gjennomføring av kliniske studier i sykehuset. De har utmerket kompetanse, fasiliteter og ressurser som gjør at de kan gjennomføre komplekse tidligfasestudier på de fleste diagnoser. De ivaretar studiedeltakerne og leverer data med god kvalitet. Flere firma skryter av arbeidet som gjøres her og ønsker å legge studier hit, sier Kolle.

Vil du lese mer av Inven2s  intervju med Kristin Sandnes, klikk her.

Fant du det du lette etter?