HELSENORGE

Skarpere fokus på innovasjon

Et nytt professorat i innovasjon er et viktig grep for å styrke nyskaping på Det medisinske fakultet, sier Hilde Nebb, videdekan for innovasjon og internasjonalisering.

 

Koronanedstenging av samfunnet 12. mars stoppet ikke den nye professoren i innovasjon innen biomedisin, Jan Terje Andersen. Det har vært hektisk aktivitet for han og forskningsgruppen for å bidra til at vi får kunnskap om Covid 19-viruset. Innovasjon er på timeplanen i det daglige arbeidet, samtidig med at professoratet gir mulighet for de litt lengre perspektivene.

- Jeg vil være med å legge til rette. Utforme gode rammer for de som ønsker å jobbe med forskningsdrevet innovasjon, eller som nærmest ved en tilfeldighet øyner en mulighet. De trenger sparringspartnere, sier Andersen.

 - Målet må være at Det medisinske fakultet skal bane vei sammen med et voksende økosystem for livsvitenskap. Det må legges til rette for et samspill mellom akademia og industri. Det er en forutsetting for å lykkes med translasjon og innovasjon, avslutter han.

Trykk her for å lese hele saken på UiO.

Fant du det du lette etter?