HELSENORGE

Innovasjonsprisen tildeles Bjarne Bogen

23. juni vedtok Universitetsstyret at Innovasjonsprisen tildeles Bjarne Bogen i Avdeling for immunologi og transfusjonsmedisin ved Klinikk for laboratoriemedisin.

UiO priser.PNG

Vinnerne: 23. juni ble flere forskere ved Universitetet i Oslo tildelt prestisjefulle priser for sitt forskningsarbeid. For mer informasjon om prisutdelingen se lenke nederst i saken. Foto: UiO og Nyebilder.

Professor Bjarne Bogen er leder av forskningsgruppen «Cellulær og molekylær immunologi» ved Institutt for klinisk medisin, Det medisinske fakultet. Priskomiteen fremhever Bogens bidrag til medisinsk vaksineforskning, som har vært sentral for forskningsbasert innovasjon ved UiO. Bogen står bak utviklingen av vaksineprinsippet Vaccibody og selskapet med samme navn. Vaccibody AS har utviklet den første virksomme individtilpassede kreftvaksinen i verden, og er blant Norges mest verdifulle bioteknologibedrifter.

Klinikkleder Andreas Matussek gratulerer Bogen med prisen. - Det har vært en hard konkurranse med 39 nominerte, men Bogens bidrag har vært avgjørende innenfor hans felt og på vegne av hele klinikken må jeg jo si at det er veldig stas at en av våre ansatte blir tildelt denne prestisjefulle prisen. Det er stort.

Også Forskningsleder i Klinikk for laboratoriemedisin Lars Eide gratulerer Bogen med tildelingen. - Vi gratulerer og er glad for at han får denne fortjente prisen, som er en viktig påminnelse på at satsing på solid grunnforskning lønner seg.

Ønsker du å lese mer om Bogen og hans arbeid? Trykk her.

Ønsker du å lese mer om de andre prisene som UiO delte ut? Trykk her.