HELSENORGE

Vaksinepodden er lansert

Lurer du på hvordan immunsystemet fungerer? Er du nysgjerrig på hvordan en vaksine blir laget? Og når vil egentlig en vaksine mot Covid-19 være klar for bruk? Alt dette, og mer, ønsker vaksineforskerne Gunnveig Grødeland og Even Fossum å gi deg svar på i Vaksinepodden.

P1012769.jpg

- Vi håper andre syns immunitet og vaksiner er like spennende som oss, sier forskerne Gunnveig Grødeland og Even Fossum. Foto: Lars Petter Devik.

​Vaksinepodden er en forskningsbasert podcast som handler om alt du måtte lure på når det kommer til vaksiner og immunologi.– Vi synes at det er mange ting om immunsystemet og vaksiner som er veldig interessante. Forhåpentligvis vil også andre synes det er like morsomt som oss, sier Grødeland.

Hun er forsker ved Universitetet i Oslo, mens samarbeidspartner Fossum er forsker ved Oslo universitetssykehus.

Nysgjerrige mennesker som vil vite mer
Forskerne har tidligere lansert Vaksinebloggen, hvor målet er å formidle fakta om vaksiner og prøve å imøtegå vaksineskeptikere med informasjon basert forskning.

Covid-19-sykdommen har ført til at ord som pandemi, flokkimmunitet og vaksineutvikling diskuteres daglig. Det er mange som har behov for tydelige svar og gode forklaringer på temaet.

Det er det forskerne vil gjøre noe med når de nå lanserer Vaksinepodden.
– Målgruppen vår er nysgjerrige mennesker som vil vite mer, men som ikke har en fagbakgrunn innen immunologi, sier Grødeland.

Trykk her for å lese hele saken på UiOs nettside.