HELSENORGE

Her har virusjegerne analysert en million koronatester

Avisa Oslo gir et innblikk i hvordan "pandemilabben" ved Klinikk for laboratoriemedisin har analysert over 1 millioner koronaprøver.

P1057742(1) (2).jpg

Høy aktivitet ved pandemilabben: Bioingeniør Lise Andresen forteller hvordan Klinikk for laboratoriemedisin har klart å analysere over 1 millioner koronaprøver. Foto: Lars Petter Devik.

Først ble pandemilabben ved Klinikk for laboratoriemedisin etablert på Rikshospitalet. I februar i fjor ble den flytta til OUS, Ullevål.

– Vi flytta i grevens tid.

Det forteller bioingeniør Lise Andresen, som jobber på den såkalte «pandemilabben». Her analyseres tusenvis av tester hver dag. Flere dager har de analysert like mange koronaprøver som de vanligvis analyser i løpet av et helt år.
For å møte behovet har de måttet ansette mange flere folk.

– Vi har lånt noen fra vår egen avdeling, og fra de andre avdelingene i klinikken vår, men det er mange nyansatte. Så det har vært ekstremt mye opplæring, forteller Andresen.

– Det er jo ingen som har vært med på noe sånt før. Det er jo ofte influensapandemi, det er man jo på en måte litt kjent med. Men koronaviruset, ja det var jo litt rart i starten, forteller Andresen.

Trykk her for å lese hele saken i Avisa Oslo.