Jan Ivar Røssberg, professor i psykiatri og forsker ved seksjon for behandlingsforskning, er en av tre som står bak den nye podcasten Psykopoden.

Ny podcast om psykiske lidelser

En podcast om hva psykiske lidelser er og hvordan de best mulig behandles. Samtalepartnerne i denne serien er førsteamanuensis og lege Unn H. Haukvik, professor og undervisningsleder i psykiatri Jan Ivar Røssberg og klinisk stipendiat og lege Erlend Strand Gardsjord ved UiO.


Om Psykopoden

Serien Psykopoden har blitt til etter oppmodinger fra legestudenter som er i psykiatriterminen ved Universitetet i Oslo. En del av episodene vil ta for seg aktuelle emner fra denne undervisningen. Ofte vil de være en introduksjon til de ulike emnene, men de vil i hovedsak ikke kunne sies å dekke de ulike læringsmålene. Vi håper imidlertid at flere enn legestudenter vil ha glede av dem.

Les mer om podcasten, og last ned episodene på nettsidene til UiO.

Du finner også podcasten på iTunes ved å søke opp Psykopoden.

Eksempler på temaer som tas opp:

Episode 1: Hva er psykiske lidelser?
I denne episoden får du et innblikk av hva psykiske lidelser er. Hvordan påvirker psykiske lidelser våre følelser, tanker, atferd og funksjon og hvor vanlig er det egentlig? Hva skiller alvorlige og lettere psykiske lidelser? Hvordan kan vi forstå utviklingen av psykiske lidelser og hva er best mulig individuelt tilpasset behandling? Alle disse spørsmålene blir besvart i denne episoden.

Episode 2: Hva er en psykose?
Vrangforestillinger og hallusinasjoner er ofte forekommende ved psykotiske lidelser som blant annet schizofreni. Psykoser er blant de alvorlige psykiske lidelsene. I denne podcasten har vi en dialog rundt hva som kjennetegner psykotiske lidelser, hvordan de oppstår og hvordan de best mulig kan behandles.

Fant du det du lette etter?