Forsknings- og utviklingsavdelingen i PHA

Forsknings- og utviklingsavdelingens (FoU) virksomhetsområde er forskning, fagutvikling, utdanning og formidling. Avdelingen har seks seksjoner, som er lokalisert på Gaustad, Ullevål og Majorstua.

Kst. Avdelingsleder: Erik Falkum

Les mer om Forsknings- og utviklingsavdelingen i PHA

Forsknings- og utviklingsavdelingen i PHA

FoU har et Regionalt kompetansesenter for tidlig intervensjon ved psykoser (TIPS Sør-Øst). Senter for fremtidig helse (C3) er et senter for forskningsdrevet innovasjon, som skal serve hele sykehuset, men er organisert under FoU-avdelingen. Seksjon utdanning og fagutvikling (SUF) betjener hele klinikken.

Avdelingen har tre forskningsseksjoner; Seksjon forskning barn og ungdom (BUP), Seksjon psykoseforskning (TOP) og Seksjon behandlingsforskning (SEB). Avdelingen har ikke ansvar for all forskning ved klinikken. Det foregår også betydelig forskningsaktivitet i andre avdelinger.

Vi er ca. 50 fast ansatte. I samarbeid med Institutt for klinisk medisin og Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo og Høgskolen i Oslo og Akershus, skal avdelingen bidra til at flest mulig enheter i Klinikk psykiske helse og avhengighet (PHA) trekkes aktivt inn i undervisningen av studenter og i klinisk forskning. Avdelingen vil også legge til rette for ulike faggruppers deltagelse i forskning gjennom stimulering til master- og doktorgradsarbeider.

Prosjekter

Forpro er en database over alle sykehusets forsknings- og kvalitetssikringsprosjekter. Her kan du gjøre et enkelt søk for å se en oversikt over prosjektene i Forsknings- og utviklingsavdelingen.

Avdelingen satser både på topp- og breddeforskning, og målsetningen er å kombinere klinikknær forskning og grunnforskning, mosjonsforskning og eliteforskning.Kontakt

Telefon
22 02 91 89
E-post
Postadresse
Oslo universitetssykehus HF
Klinikk psykisk helse og avhengighet
Forsknings- og utviklingsavdelingen
Postboks 4959 Nydalen
0424 Oslo

Praktisk informasjon

Hotell

​Hotell på Gaustad sykehus

Gaustad hotell er et tilbud til pasienter og pårørende. Tilbudet er beregnet på pasienter som er selvhjulpne og som er til poliklinisk- og/eller dagbehandling ved Gaustad sykehus eller Rikshospitalet.

Rekvisisjon
Behandlende lege ved Gaustad sykehus eller Rikshospitalet avgjør hvilke pasienter som får rekvisisjon for oppholdet på hotellene. Ledsagere til pasienter og andre gjester kan også bo på hotellet, så fremt det er ledig kapasitet.

Ved ledig kapasitet kan alle som ønsker det leie rom eller besøke restauranten i hotellet. Det er også mulig å leie møtelokaler.

Om hotellet
Hotellet på Gaustad har 124 rom , enkelt og dobbelt, samt connectingrom og handicaprom. Alle rommene har bad med dusj, WC og hårføner, kjøleskap, internettilgang og TV.

Det er heis, døgnåpen resepsjon, bagasjerom, møterom  og restaurant med alle rettigheter. Parkeringshus i tilknytning til Rikshospitalet.

Restaurantens åpningstider:
Hverdager
Frokost  07.00 -09.00
Lunsj       11,30 -13,00
Middag 16,30 -18,30

Helg og helligdager
Frokost  08.00 -10.00
Lunsj     12.00 -13.00
Middag 16,00 -18.00

Kontakt resepsjon:
Ring: 23 25 24 00
Faks: 23 25 24 05
 E-postadresse: gaustad.hotell@medirest.no

Booking/reservasjon:
Ring: 23 25 24 00
Faks: 23 25 24 05
E-postadressen til resepsjonen er: gaustad.booking@medirest.no

Pasientreiser

Trykk her for mer informasjon om dekning av hotellopphold via Pasientreiser

Kafe

​Kafe på Gaustad sykehus

Cafe Årstidene er et spisested for pasienter, ansatte og andre gjester. Kafeen er arbeidstreningssted for pasienter på sykehuset og en del av det ergoterapeutiske behandlings- og rehabiliteringstilbudet ved OUS, Klinikk psykisk helse og avhengighet.

Åpningstider:
Tirsdag til torsdag kl. 10.00 til 13.00  

Kontakt:
Telefon: 22 92 35 69/70  

Besøksadresse:
Sognsvannsveien 21
Gaustad sykehus, bygg 7
0320 Oslo

Kart over Gaustad sykehus

​Kart over Gaustad sykehus

Se kart her

Kirke

​Gaustad kirke

Kirken på Gaustad sykehus er i bygg 4, tårnbygget. Kirken er åpen mandag til fredag kl. 07.00 - 17.00.

Hverdagsmesse med etterfølgende kirkekaffe hver torsdag kl. 13.30.

Minibank

​Minibank på Gaustad sykehus

Det er minibank på Rikshospitalet, ved hovedresepsjonen i bygg C1.

Museum

​Museum på Gaustad sykehus

Oslo universitetssykehus har fire museer. Ett av disse er på Gaustad sykehus.

Åpningstider:
Hver onsdag fra kl 11.30 - 14.00 i tillegg etter avtale.

Kontakt:
Telefonnummer: 22 92 35 00 (resepsjonen), 22 02 92 77 (museet). 

Adresse: 
Sognsvannsvn 21,
bygning 11,
Gaustad sykehus

Brosjyrer
Brosjyre Guastad museum.pdf

Brosjyre over alle museene

 

Parkering

​Parkering på Gaustad sykehus

Alle parkeringsplasser på Oslo universitetssykehus er avgiftsbelagte. 

Se kart over Gaustad sykehus 

Seksjon for behandlingsforskning (SEB)https://oslo-universitetssykehus.no/avdelinger/klinikk-psykisk-helse-og-avhengighet/forsknings-og-utviklingsavdelingen-i-pha/seksjon-for-behandlingsforskning-phaSeksjon for behandlingsforskning (SEB)
Seksjon for psykoseforskninghttps://oslo-universitetssykehus.no/avdelinger/klinikk-psykisk-helse-og-avhengighet/forsknings-og-utviklingsavdelingen-i-pha/seksjon-for-psykoseforskningSeksjon for psykoseforskning
Seksjon forskning psykisk helse barn og ungdom (BUP)https://oslo-universitetssykehus.no/avdelinger/klinikk-psykisk-helse-og-avhengighet/forsknings-og-utviklingsavdelingen-i-pha/seksjon-forskning-psykisk-helse-barn-og-ungdom-bupSeksjon forskning psykisk helse barn og ungdom (BUP)
Seksjon utdanning og fagutvikling https://oslo-universitetssykehus.no/avdelinger/klinikk-psykisk-helse-og-avhengighet/forsknings-og-utviklingsavdelingen-i-pha/seksjon-utdanning-og-fagutvikling-phaSeksjon utdanning og fagutvikling
TIPS Sør-Øst - Regional kompetansetjeneste for tidlig intervensjon ved psykosehttps://oslo-universitetssykehus.no/avdelinger/klinikk-psykisk-helse-og-avhengighet/forsknings-og-utviklingsavdelingen-i-pha/regionalt-kompetansesenter-for-tidlig-intervensjon-ved-psykoserTIPS Sør-Øst - Regional kompetansetjeneste for tidlig intervensjon ved psykose
Tips-tjenesten: 907 95 555https://oslo-universitetssykehus.no/avdelinger/klinikk-psykisk-helse-og-avhengighet/forsknings-og-utviklingsavdelingen-i-pha/tips-tjenestenTips-tjenesten: 907 95 555TIPS-tjenesten er et lavterskeltilbud i Oslo universitetssykehus der det er mistanke om psykose eller alvorlig psykisk lidelse.

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.