Markering av Verdensdagen: Stor fotballglede og nydelig konsert på Gaustad

For sjette år på rad ble Verdensdagen for psykisk helse markert på Gaustad sykehus med fotballkamper for pasienter og ansatte og flott konsert med Marian Aas Hansen & Zelimir Kulisic.

Med årets tema «Gi tid» oppfordres alle til å bruke tiden på å gjøre ting som er godt for den psykiske helsen. Fysisk aktivitet er viktig for å ta vare på og for å bedre den psykiske og fysiske helsen.

Bilde fra oppvarming på Gaustad

Anne Malerbakken, Toril Moe og Merete Holen Rimstad fra arrangementskomiteen sørget for at alle deltakerne fikk varmet opp før avspark.

God stemning og real idrettsglede
Flotte naturskjønne omgivelser, 9 påmeldte fotballag bestående av engasjerte pasienter og ansatte med brede smil og kraft i frasparkene, og et entusiastisk publikum sørget for god stemning og real idrettsglede på aktivitetsdagen 25. september.

Fotballdommerne var ingen hvem som helst. Terje Hauge, tidligere toppdommer og nå dommersjef i Norges Fotballforbund hadde, sammen med kollega Jørn Thomas Smedsrud, tatt turen til Gaustad for å sørge for at kampene gikk riktig for seg.

-Gratulerer med et flott arrangement. Det er veldig kjekt og betyr mye å få være her. For oss er alle kamper like viktige, samme hvor de spilles eller hvem som spiller, sa Terje Hauge til stor applaus fra de fremmøtte.

Jonatan Tollås Nation, kaptein på Vålerenga Fotball, var tilstede for å dele ut premier til alle deltakerne. Flere pasienter og ansatte var også strålende fornøyd med å få ta en selfie sammen med den sympatiske fotballspilleren.

-Det er fint å få være her på Gaustad, og møte folk som kanskje har litt tunge dager. Å møte de med et smil og sin tilstedeværelse, og ikke minst å få dele ut premier, det er veldig givende. Det å være fysisk aktiv er viktig og fotballen er inkluderende og et fristed for mange. Uavhengig av situasjon og bakgrunn møtes folk på fotballbanen med blanke ark og har det gøy sammen, fortalte Tollås Nation.

Bilde fra arrangement på Gaustad, Verdensdagen for psykisk helse

På bildet: f.v bak: Nils Ola Sande, Jørn Thomas Smedsrud, Terje Hauge, Lars Eirik Eggen, Jonatan Tollås Nation og Tim Henne. Foran f.v.: Desirée Halvorsen, Eileen Paus, Merete Holen Rimstad, Anne Malerbakken og Toril Moe

Bilde av

Arrangementskomiteen, i samarbeid med flere sponsorer, sørget for flotte premier til alle deltakerne. Her viser Merete og Desirée begeistrert frem noen av premiene som var gavekort fra: Egon, Gastro catering og Elvebredden catering, billetter til "Kjærlighet som medisin", bøker fra Den norske turistforening, t-skjorter fra Oslo Maraton og fruktfat fra Frukthagen. Baker Samson sponset med boller til alle fremmøtte.

- En nydelig opplevelse
Dempet belysning og levende lys skapte en spesiell atmosfære i den fullsatte sykehuskirken, da arrangementskomiteen inviterte til åpen konsert med Marian Aas Hansen & Zelimir Kulisic torsdag kveld, 26. september.

- Publikum var helt fantastiske. Det var en nydelig og meningsfull opplevelse å få lov å ha konsert her i kirken på Gaustad, sa det nyforlovede artistparet.

Marian Aas Hansen & Zelimir Kulisic bød på en stemningsfull aften fylt av amerikansk tradisjonsmusikk med røtter i blues, country, gospel og rock. Kjente slagere ble fremført på rekke og rad til stor glede for et entusiastisk publikum som ivrig sang med på flere av låtene.

Zelimir Kulisic og Marian Aas Hansen

Zelimir Kulisic og Marian Aas Hansen

Markeringene på Gaustad er de første av flere som blir arrangert i Klinikk psykisk helse og avhengighet i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober.

 

 

 

Fant du det du lette etter?