HELSENORGE

Overnattingstur ved Nedre Blanksjø

Den 9. juni dro åtte pasienter og to personal fra Seksjon for tidlig psykosebehandling på tur til Nedre Blanksjø for å overnatte i hengekøyer.  

Åtte pasienter og to personal fra Seksjon for tidlig psykosebehandling pakket sekken og tok bena fatt mot Nedre Blanksjø en varm ettermiddag i starten av juni. Sekkene var pakket med mat, drikke, hengekøyer, myggnett, liggeunderlag, soveposer, badetøy og alt det andre man trenger for en overnattingstur. Det viste seg å være en del.

Turen hadde vært snakket om lenge. Gjengen som dro har delt mange opplevelser tidligere i gruppen «turist i egen by», et tilbud som ble startet da samfunnet stengte ned. Nå var det tid for sommeravslutning.

For de fleste var dette første gang de overnattet i hengekøye, for noen var det første gang de sov ute i det hele tatt.

 

Rosa hengekøye i skogen

Etter ankomst var det tid for bading. Det var mange kvalifiserte gjett på temperaturen i vannet. Noen eksakt fasit hadde vi ikke, men det var varmt! Det ble badet flere ganger gjennom ettermiddagen og kvelden. Tur og bading blir man sulten av, tid for middag. Fredagstacoen var flyttet til onsdag. «Jeg har aldri spist taco ute før.» «Dette er den beste tacoen jeg har spist!!!» «Er det ikke rart hvordan mat smaker bedre ute?»

samling tidlig psykose.jpg

Etter middag var vi så heldige å få besøk av tre musikere som spilte både egenprodusert musikk og tok imot ønskelåter. Med solen i ansiktet, naturen som scene og vakker sang var stemningen satt. Dette kunne bare bli en bra kveld! Nå var det bare å sanke ved slik at vi var klare til mørkets frembrudd.

Bål i skogen

Skogen hadde ved, vi hadde fyrstikk. Det blir det bål av. For mange var nok timene rundt bålet med gode samtaler og Spotify et av de absolutte høydepunktene.


Målet for oss som arrangerte turen var å gi pasientene våre en god opplevelse litt utover det vanlige. Tilbakemeldingene som har kommet fra pasientene både til oss som arrangerte og til behandlere bekrefter at det fikk vi til.

Er det vanskelig å få til en slik tur? Nei egentlig ikke. Stort sett alt utstyret vi brukte på turen er lånt gratis av BUA. Det eneste vi ikke fikk tak i var myggnett til hengekøyene, det fikk vi låne av kollegaer. Det meste av maten ble bestilt gjennom sykehuset og ble kuttet, stekt og klargjort før tur slik at det bare var å varme den opp. Vi valgte Nedre Blanksjø fordi det er lett adkomst dit, kort vei å gå, kort vei til toaletter på Sognsvann og offentlig godkjent bålplass.

Ta gjerne kontakt hvis det er spørsmål uxhtim@ous-hf.no

 

Jannicke og Tim, Seksjon for tidlig psykosebehandling/poliklinikk

Fant du det du lette etter?