Teater Vildenvei deltar i Aftenpostens miniserie «Gode krefter»

«Dette synes jeg var veldig trist», en film om Teater Vildenvei, er en av seks dokumentarer i Aftenpostens nye miniserie «Gode krefter». -Selv om tittelen er trist, er filmen det motsatte. Vi er veldig stolte av resultatet, sier Eduard Myska, daglig leder og regissør ved teateret.

Gjengen i Teater Vildenvei. Foto: Eduard Myska

​Teater Vildenvei er en teatergruppe for mennesker tilknyttet psykisk helsevern, i hovedsak med tilhold på Gaustad, Klinikk for psykisk helse og avhengighet. I løpet av 23 år har mer enn 100 skuespillere vært innom, og satt opp alt fra dramaer og komedier til diktprogram.

Teateret var en av flere sosiale entreprenører som ble tilknyttet Sentralen, kultursentrum i Øvre Slottsgate i Oslo, da det ble åpnet i 2016.

-For meg har det alltid vært et mål å bevege teateret ut av psykisk helsevern i visningen av forestillingene for å fjerne stigmatiseringen, forteller Myska.

Senere ble Teater Vildenvei valgt til å være en av seks sosiale entreprenører som det skulle lages en dokumentarfilm om. Filmen «Dette synes jeg var veldig trist» er en av i alt seks i miniserien «Gode Krefter». Filmene er produsert av Fri Film for Aftenposten i samarbeid med Sparebankstiftelsen.

Se filmen her!

Bilde av Eduard Myska

Eduard Myska. Foto: privat

-Teaterarbeid er en sosial «fulltreffer», det utfordrer menneskets skapende kraft, forsterker ferdigheter som hukommelse, stemmebruk, kroppsbeherskelse og samarbeidsevner. Det lærer den enkelte å innordne seg, forsterker selvdisiplinen, stimulerer evnen til å ta initiativ og ikke minst bygges selvtilliten opp, forklarer Eduard Myska.

I over 23 år har Teater Vildenvei bidratt med å gi mennesker med psykiske utfordringer en opplevelse av tilhørighet, mestring og tro på seg selv.

-Aktiviteten kan øke folks livskvalitet og hjelpe folk tilbake til arbeidslivet. For ikke å glemme at dette er utrolig billig. Det er behandlende uten å være behandling, terapi uten å være terapi. Teateret er en form for selvhjelpsgruppe der forestillinger skapes uten store produksjonskostnader. Teateret betyr mye omsorg og gjensidig avhengighet, samt at alle kan bidra med det de har av muligheter og ressurser, foreller Eduard engasjert.

Se kortfilm om det å være med i teateret her!

Les mer om Teater Vildenvei her.

Bilde av bygg 20 på Gaustad der Teater Vildenvei holder til

Teater Vildenvei holder til i bygg 20 på Gaustad sykehus. - Her har vi vårt hjem med prøvelokaler, kjøkken, kontorer, stue og generelt mye varme og hygge, forteller Eduard.Fant du det du lette etter?