Informasjon til pasienter på Infeksjonsmedisinsk avdeling

November 2020: Har du time hos oss de kommende ukene? Vi har helt normal drift bortsett fra at du må innom inngang 3a for å svare på Covid19-spørsmål før du kan komme inn til oss i inngang 3b.

Vil du helst unngå å komme hit nå? Vi anbefaler at du IKKE avbestiller-be heller om at timen din gjøres om til telefontime.

Innkallingsbrev

Fra juni 2020 blir alle timeinnkallinger sendt digitalt via Digipost/Altinn, både time til blodprøvetaking og konsultasjoner. 

Viktig: Hvis digipost ikke blir åpnet kommer det automatisk brev i posten etter 1 eller 2 purringer. Vi kan ikke lenger stoppe brev-utsending siden det er Posten som sender ut brevene.  Hvis vi må utsette/endre timer på kort varsel vil vi fortsatt ringe, men ikke lenger sende sms til de som ikke tar telefonen-kun sende elektroniske brev. Disse må derfor åpnes umiddelbart. Sms påminnelse kommer 4 dager før blodprøver og 4 dager før konsultasjonen.

Blodprøver

Du må ha avtale for å ta blodprøver. Alle som skal ta blodprøver må henvende seg i ekspedisjonen. Vi håper dette vil bidra til mindre kø for de som har avtale og flere fornøyde pasienter.

Lese i egen journal

Helse Sør-Øst har stengt tilgangen til MinJournal fra internett. Det betyr at ingen pasienter når MinJournal eller tjenestene der.

Du kan fortsatt lese i egen pasientjournal via helsenorge.no sine sider, på samme måte som via MinJournal. Man logger seg inn via IDporten.

Influensavaksinering

Vi har hatt stor pågang på telefonen om å bestille time for influensavaksinering. Vi har dessverre ikke kapasitet til å drive storstilt influensavaksinering-selv ikke til våre faste pasienter. Influensavaksine kan man få hos fastlege eller på apotek-vi antar omkring uke 42. Sjekk detaljer i egen kommune.

Hiv

Hiv og Covid 19

Så langt er det ikke noe som tyder på at hiv i seg selv gir økt risiko for å bli alvorlig syk av Covid-19. Man antar likevel at hivpasienter med svært redusert immunforsvar (CD4 under 200) kan ha noe øket risiko. Dette gjelder veldig få av de 1800 pas som følges opp hos oss. For å være på den sikre siden bør du uansett være påpasselig med å følge de til en hver gjeldende råd fra helsemyndighetene. Hold deg oppdatert ved å følge med på Folkehelseinstituttet sine hjemmesider med informasjon om risikogrupper

Hvis du mistenker at du har Covid-19 skal du henvende deg til fastlegen din for vurdering.

Det er ingen grunn til bekymring for at apotekene skal gå tomme for hivmedisinene du bruker. Sikker tilgang på medisiner er noe helsemyndighetene har stort fokus på, og vi kjenner ikke til tilfeller hvor dette ha vært noe problem.

Påfyll av lungebetennelse-vaksine: Alle med hiv som følges opp av oss, har fått tilbud om pneumokokkvaksine allerede de første ukene etter diagnosen. Hvis du ble vaksinert med 2 doser den gangen, trenger du ikke påfyll etter det (se hivfag.no). Sjekk MineVaksiner.no. Vi har de siste ukene sjekket journalen til de av dere som er over 65 år. De som manglet pneumokokkvaksine, er innkalt til vaksinering. 

Hiv-om sykdommen. Pasientinformasjon.

Hiv-om behandlingen. Pasientinformasjon.

HivNorge

HivNorge er en pasientorganisasjon for alle som lever med hiv, og de er tilgjengelig for spørsmål, bistand og samtaler. HivNorges samtaletilbud er for alle som selv lever med hiv eller er berørt av hiv, benytter PrEP eller er skeiv og bruker rusmidler. Alle ansatte, tillitspersoner og frivillige har taushetsplikt. 

På hjemmesiden finner du informasjon om hiv og Covid-19 på flere språk. HivNorge kan nås via telefon (+4721314580), mail (post@hivnorge.no), Messenger, Facebook og Skype.

HivNorge

Aksept

Aksept – senter for alle berørt av hiv, Kirkens bymisjon, er tilgjengelig på telefon hvor de svarer på spørsmål, gir veiledning og har tid til samtale. Aksept har erfarne helsepersonell og ansatte som gir veiledning på følgende språk: norsk, engelsk, amharisk, tigrinja, swahili, fransk, gresk og urdu. Aksept har egen hjemmeside og facebookside og kan kontaktes på firmapost.aksept@bymisjon.no 

Aksept

Hepatitt C

Hepatitt C: Om sykdommen. Pasientinformasjon

Hepatitt C: Behandling. Pasientinformasjon

Fant du det du lette etter?