Barn med epilepsi fikk aktivitetsgaver

Det var ingen problem for barna å tømme en tilhenger full av leker og utstyr og bære alt inn til Seksjon for barn og ungdom med epilepsi. Bortsett fra den største og tyngste gaven – et nytt biljardbord! Til stor glede for pasientene, foreldre og ansatte fikk seksjonen nylig leker og utstyr som appellerer til barn og ungdom.

Aktiv for epilepsi, Skiforeningen og Trappefolket foran tilhenger med aktivitetsleker til SSE
Et samarbeid mellom Aktiv for epilepsi, Trappefolket og Skiforeningen har resultert i en tilhenger full av aktivitetsgaver til barn ved SSE. Foto: Oslo universitetssykehus

​Vil gi barna et bedre opphold

-Det var fantastisk å oppleve barnas reaksjoner når vi kom med aktivitetsutstyret, sier Kenneth Reiss fra Aktiv for epilepsi.  Kenneth og sønnen Theodor, som begge har epilepsi, ønsker alle tilknyttet Seksjon for barn og ungdom ved SSE masse lykke til og håper barna får et litt bedre opphold nå!

Appellerer til barn og ungdom

- Vi fikk gaver til alle aldersgrupper, til inne- og uteaktiviteter. Turutstyr, baller og spill, og hjelmer og annet nyttig sikkerhetsutstyr. Det er utstyr som fungerer og appellerer til barn og ungdom, sier en takknemlig enhetsleder Siri Myklebust. - Vi er glade for at lekene hos oss blir slitt, for det betyr at de blir brukt. Og nå kan vi skifte ut noe som er blitt litt for velbrukt.

Aktiv for epilepsi, Skiforeningen, Trappefolket og ansatte ved Seksjon for barn og ungdom med epilepsi

Aktivitetsgavene er et resultat av samarbeidet mellom Aktiv for epilepsi, Skiforeningen og Trappefolket. F.v. Kenneth Reiss (Aktiv for epilepsi), Lars Amund Toftegaard (Skiforeningen) Elise Caspersen (Trappefolket) Siri Myklebust (enhetsleder) Kirsti Klonteig (sykepleier) og Line Grytnes (sykepleier). Foto: Oslo universitetssykehus.

Frivillig inspirasjon

-Kenneth er engasjert i det å være i fysisk aktivitet og det inspirerer oss, sier Myklebust. Han viser i praksis at det er viktig å leve så normalt som mulig selv om man har en kronisk sykdom, og at frivillig arbeid gir resultater som kommer andre til gode.

Aktiv for epilepsi

Foreningen Aktiv for epilepsi samarbeider også med Skiforeningen og Trappefolket, som arrangerer løpet Kollentrappa opp. Kollentrappa støtter Aktiv for epilepsi med 15 kroner for hver deltaker. Kollentrappa arrangeres igjen 23. mai i 2019.
Les mer på aktivforepilepsi.no