Epilepsi, utviklingshemming og autisme: SSE når flere fagmiljøer og boliger med digitalt kurs

Digitalisering av undervisningstilbudet ved Spesialsykehuset for epilepsi gjør spesialkompetanse mer tilgjengelig enn tradisjonelle kurs.

illustrasjonsbilde til kurs om epilepsi, utviklingshemming og autisme
Spesialsykehuset for epilepsi og Regional kompetansetjeneste for epilepsi og autisme har startet strømming av kurs. Foto: Shutterstock

​Spesialkompetanse når ut til flere 

- Vi hadde 300 oppkoblinger fra hele landet da Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) og Regional kompetansetjeneste for epilepsi og autisme i Helse Sør-Øst nylig strømmet kurset Epilepsi, utviklingshemming og autisme via Youtube. Det forteller Ellen Kjendbakke, undervisningsleder ved SSE. - Det siste året har gjort det nødvendig med en digitalisering av undervisningstilbudet. Vi formidler nå spesialkompetanse til langt flere enn gjennom våre tradisjonelle kurs.

Lærer i fellesskap

- Når det ved hver oppkobling ofte sitter flere kollegaer sammen og følger med, blir det en betydelig mengde fagfolk vi når ut til på denne måten, sier Nann Hauge, som leder kompetansetjenesten. En deltaker beskriver det på denne måten: «Veldig fornøyd, fint å få kunnskap i fellesskap, siden vi er flere på arbeidsplassen som kan delta. Felles kunnskap og mulighet til å jobbe videre og mer effektivt med det vi har lært.»

Strømmer kurs for første gang

- Deltakerne fikk mulighet til å evaluere kurset via Questback. Helhetsinntrykket er på 4 av 5 poeng, sier Kjendbakke. Det er vi fornøyd med, spesielt da det er første gang vi strømmer kurs fra SSE.
Vi takker våre dyktige forelesere, som var sporty og stilte opp på direktestrømming og opptak samtidig. De snakket bokstavelig talt til veggen, kunne ikke se ikke noen av tilhørerne, som du kan på vanlige digitale møter. 

Nytt tilbud i juni

Vi er veldig glad for den store interessen for kurset, og skal kjøre opptaket av kurset igjen. Juni blir neste sjanse til å få dette tilbudet, ifølge Kjendbakke. Send oss en mail hvis du lurer på noe eller vil melde deg på kurset i juni:

undervisningAKE@ous-hf.no eller epilepsiogautisme@ous-hf.no

Les mer

Se presentasjoner fra kurset her

Gå til Regional kompetansetjeneste for epilepsi og autisme i Helse Sørøst