Internasjonal epilepsidag mandag 11. februar

Hva skjer?

Andre mandag i februar hvert år er det Internasjonal epilepsidag. Hensikten er å øke oppmerksomheten om epilepsi. Hovedtema for årets markering er: Leve godt med epilepsi.

Logoen til International Epilepsy Day
Les hva som skjer på den internasjonale epilepsidagen

Caféprat
Ansatte fra SSE deltar i Epilepsiforbundets uformelle caféprat om temaene barn/skole, ungdom og tilleggsutfordringer ved epilepsi. De filmede cafépratene publiseres i sosiale medier i løpet av epilepsidagen. Gå inn på epilepsi.no, Facebook eller YouTube og se cafépraten på din telefon, nettbrett eller PC.

Har du spørsmål om å leve godt med epilepsi?
Epilepsiforbundets panel av fag- og likepersoner svarte på chat live fra kl. 15-17. Spørsmål og svar fra chatten kan leses på epilepsi.no

Stand på Storsenteret
SSE ønsker å bli synlig - også blant folk i lokalområdet. SSE-ansatte har stand på Sandvika storsenter fra kl. 13.00 til 15.30. Standen er i P3 ved rulletrappene.

Følg oss på Facebook på epilepsidagen 

https://www.facebook.com/spesialsykehusetforepilepsi/

Superhundene (6:8) Magnus og Dingo søndag 10.februar
I NRK-serien Superhundene får mennesker med ekstra utfordringer tildelt en omplasseringshund som er riktig for deres behov. Sammen med en hundetrener i verdensklasse trenes hunden opp til oppgaver som forenkler en utfordrende hverdag. Søndag 10. februar kl. 20.55 sendes 6. episode. Her blir du kjent med Magnus, som har epilepsi og hunden hans, Dingo. Episoden er også tilgjengelig på nrk.no fra kl. 06.00.

Les mer om Magnus og Dingo

Lenker

• Norsk Epilepsiforbunds side om epilepsidagen
• https://internationalepilepsyday.org/

Spesialsykehuset for epilepsi (SSE)