Viktig forskningsinformasjon
Blant temaene var hjerne og CheckWare, epilepsibehandling med de nyeste antiepileptika, epilepsisykepleiers rolle, barn med epilepsi, epilepsikirurgi, barn som pårørende, flerkultur og informasjon fra Epilepsiforbundet. Samlingen gav nyttig kunnskap om pågående forskningsprosjekter innenfor fagfeltet epilepsi. Denne forskningen er viktig for pasientgruppene våre med tanke på utvikling av fremtidens helsetjenester.

Fagutviklingssykepleier Signe E. Hammer og overlege Kristin Å. Alfstad fortalte om epilepsikirurgi og sykepleiers rolle i kirurgiutredningen. Foto: Oslo universitetssykehus.
Faglig og sosialt utbytte
- Epilepsisykepleierne var engasjerte og diskuterte faglige spørsmål. Ikke minst ble man bedre kjent og terskelen for å ta kontakt er blitt lavere, forteller Vibeke Snarset, styremedlem i nettverket og sykepleier ved Spesialsykehuset for epilepsi (SSE).
Epilepsisykepleierne var engasjerte og diskuterte faglige spørsmål. Ikke minst ble man bedre kjent og terskelen for å ta kontakt er blitt lavere

Epilepsisykepleier/stipendiat Merete Tschamper fra SSE fortalte om et forskningsprosjekt om barn med epilepsi. Foto: Oslo universitetssykehus.
Synliggjøring, erfaring og kompetanse
Målet med nettverket er å synliggjøre sykepleierens rolle i behandlingstilbudet. Nettverket skal også bidra til erfaringsutveksling og kompetansespredning mellom sykepleiere som jobber med epilepsi og mellom helseforetak og fagmiljø. Det er åpent for alle sykepleiere som har særlig interesse for epilepsi gjennom sitt arbeid. Nettverket ble opprettet i 2016 etter initiativ fra Epilepsiforbundet, som ble presentert av ass. generalsekretær Jørn Sibeko under samlingen.
Vil du bli med i nettverket?
Følg på Facebook
Følg gjerne nettverket på facebookgruppen: Nettverksgruppe for epilepsisykepleiere