Ny film for unge med epilepsi: Det jeg skulle ønske du visste

Den nye filmen fra Norsk Epilepsiforbund skal gjøre det lettere for ungdom å fortelle venner og familie om sin epilepsi.

Skjermdump av film fra Norsk Epilepsiforbund
MEDVIRKNING: Ungdom med epilepsi har gitt innspill til innholdet i filmen. Foto: Norsk Epilepsiforbund/Nitteberg Film og TV (skjermdump)

Mandag 11. mai lanserte Norsk Epilepsiforbund filmen «Det jeg skulle ønske du visste».

Her kan du se filmen.

Regi og produksjon er ved Nitteberg Film og TV, som har produsert flere filmer for Epilepsiforbundet fra før. Esther Buchmann har illustrert filmen, som består av en rekke whiteboard-tegninger knyttet til temaene filmen tar opp. Filmprosjektet er støttet av Stiftelsen Dam, som donerer penger til prosjekter innen helse og forskning.

 

Skjermdump av film fra Norsk Epilepsiforbund

MER ENN EPILEPSIEN: Et av budskapene i filmen er behovet for å bli sett for den en er. Foto: Norsk Epilepsiforbund/Nitteberg Film og TV (skjermdump)

 

Hvordan fortelle venner om epilepsien

– Ideen til dette prosjektet kom opprinnelig fra en mor som skrev til oss og ønsket at vi skulle lage en slags manual eller veiledning til foreldre og unge om hvordan de kan fortelle venner om epilepsien uten å bli stemplet som dumme eller rare, forteller prosjektleder og kommunikasjonsrådgiver i Epilepsiforbundet Lena Rossevik i en artikkel på Epilepsi.no

Ungdom med epilepsi har gitt innspill til manuset. Målgruppen for filmen er ungdom i alderen 11-18 år, kommer det frem i artikkelen.

Fant du det du lette etter?