Medisinsk voksenpost 1c og Solbergtoppen

Solbergtoppen er et landsdekkende behandlingstilbud til deg over 18 år med epilepsi og epilepsilignende anfall. Felles for de som kommer til oss er ønsket om å leve bedre med sin anfallssituasjon. Vi bruker ulike verktøy som kan hjelpe deg til å se muligheter og til å mestre hverdagen bedre. Hos oss treffer du andre i samme situasjon. Vi gjør vårt beste for å gi deg et godt opphold. SSE skifter for tiden telefoner til IP-telefoner. Vi beklager ulemper omleggingen medfører for våre pasienter og samarbeidspartnere

Solbergtoppen rehabilitering ved Spesialsykehuset for epilepsi
 
Les mer om Medisinsk voksenpost 1c og Solbergtoppen

Medisinsk voksenpost 1c og Solbergtoppen

Solbergtoppen har flere tilbud:

 


Kartleggingsopphold

 

Et tverrfaglig team kartlegger din situasjon og finner videre tiltak sammen med deg. Det avklares om det er behov for en ny innleggelse, og hvilket behandlingstilbud som er aktuelt for deg. Oppholdet varer i 1 uke

Diagnoseavklaring

Ca 25-30 % av de som henvises til SSE har ikke epilepsi, men andre anfallslidelser. Ved utredning, kartlegging og registrering av dine anfall avklares det om anfallene skyldes epilepsi eller har annen årsak, f.eks psykiske ikke-epileptiske anfall også kalt PNES. Ved å stille rett diagnose kan man tilby rett behandling. Vårt personal har lang erfaring i å observere og kartlegge anfall. En psykiater eller psykolog inngår i vårt tverrfaglige team. Oppholdet varer 2 til 3 uker.

PNES-oppfølging

Passer for deg med psykogene, ikke-epileptiske anfall som trenger målrettet oppfølging. Solbergtoppen kan tilby PNES-oppfølging i gruppe eller individuelt. Hva som passer best for den enkelte, blir avklart på forhånd f.eks i løpet av diagnoseavklaring eller ved kartleggingsopphold. PNES- oppfølging i gruppe varer i 4 uker, og individuell oppfølging varer i 2 uker.

Medisinsk opphold

Tilbudet gjelder for deg som ønsker hjelp til å vurdere din medisinske situasjon. Det kan være at epilepsimedisinene ikke har ønsket effekt, at det er behov for utredning, problemer i form av spørsmål om bivirkninger, eller andre forhold rundt din anfallssituasjon. Oppholdet varer i 3 til 4 uker

Diett

Solbergtoppen tilbyr diettbehandling for voksne med epilepsi som eneste sted i Norge. Diettbehandlingen er spesielt fettrik (ketogen diett, modifisert ketogen diett). En overlege og ernæringsfysiolog vurderer om diettbehandling kan være aktuelt for deg. Diettbehandling har vist seg å være effektivt for en del barn og ungdom. Det er økende erfaring med at diettbehandling også kan være et godt behandlingstilbud til voksne. Varighet én til syv dager.

Rehabilitering av epilepsiopererte

Mange som har gjennomgått en epilepsioperasjon opplever utfordringer etter operasjonen. Solbergtoppen tilbyr rehabilitering til epilepsiopererte etter individuell vurdering. Det vurderes behov for utredning/kartlegging og rehabilitering ut ifra den enkeltes situasjon. 

 

Kartlegging av arbeidsmuligheter

Tilbudet passer for deg som ønsker en avklaring av arbeidsevnen. Vi gjør en utredning og henviser deg videre til det lokale hjelpeapparatet som hjelper deg ut fra dine forutsetninger.  Det kan handle om å inkludere deg i arbeidslivet, arbeidsrettede tiltak, varig tilrettelagt arbeid eller aktiviteter i hverdagen. Fastlegen kan henvise deg direkte til tilbudet. Oppholdet varer i omlag to uker.


Kontaktinformasjon

Oppmøtested

G.F. Henriksens vei 70 (bygg H)

 

Telefon
02770
Postadresse
Oslo universitetssykehus HF
Spesialsykehuset for epilepsi, SSE
Avdeling for kompleks epilepsi
Postboks 4950 Nydalen 
Postnummer 0424 Oslo
SSE Solbergtoppen rehabilitering - G.F. Henriksens vei 70, bygg H
Besøksadresse
G.F. Henriksens vei 70(Kart)
1337 Sandvika
Telefon
67 50 12 30

Kollektiv transport til SSE

T-bane nr 3 
T-bane nr 3, Kolsås - Mortensrud. Stoppested: Gjettum eller Avløs.  Det er 10-15 minutters gange fra stoppestedene til SSE. Veien til og fra Gjettum har et svært bratt og gruslagt parti, Lindelia. Vi anbefaler derfor Avløs stasjon til deg som er dårlig til bens eller bruker rullestol.

Buss 130 Sandvika - Skøyen

Gå av på Solberg, som er stoppestedet nærmest SSE. Busslinje 130 kjører mellom Sandvika og Skøyen. Videre fra Skøyen mot Oslo sentrum til kan du ta: 

 • Trikk 13 til og fra Jernbanetorget
 • Buss 31 til og fra Jernbanetorget
 • Tog til Nationaltheatret eller Oslo S

Buss til Valler skole Fra Sandvika går flere busser til Valler skole:

 • Buss 160 Rykkin - Oslo bussentral.
 • Buss 220 Sandvika - Bekkestua.
 • Buss 215 Kolsås - Sandvika.

Se www.ruter.no for rutetider.  

Tog

Sandvika stasjon er nærmeste stoppested for tog. Busstasjonen ligger like ved. Du kan ta buss 130 til Solberg stoppested ved SSE.

Hvor langt er det?

Avstanden fra Gardermoen - SSE er omlag 65 km.

Avstanden fra Sandvika - SSE er omlag 2 km.

 

 

Parkering på SSE

Gratis parkering på oppmerkede felt på sykehusområdet. Noen få plasser med mulighet for lading av el-bil ved bygg A.

Pasientreiser

Praktisk informasjon

Dette må du huske å ta med

 • Toalettsaker, privat tøy, innesko og gymtøy.
 • Pysj, genser eller skjorte med knapper eller glidelås helt ned for EEG døgnregistrering.
 • Uteklær til all slags vær. Fine ute-, frilufts- og lekemuligheter heler året.
 • Ekstra klesskift

Vaskemaskin og tørketrommel finnes på sengeenhetene

Verdisaker eller utstyr som kommer bort under oppholdet er avdelingen ikke erstatningspliktig for. Skades briller eller annnet nødvendig utstyr ved uhell under oppholdet, erstattes dette.

Medisiner under oppholdet

 • Sykehuset har alle epilepsimedisiner. Du får utdelt alle epilepsimedisiner du trenger av personalet.
 • IKKE ta med dine egne epilepsimedisiner, men ta med andre medisiner du bruker for hele oppholdet.
 • Det er viktig at det blir oppgitt riktig dosering av medisinene ved ankomst. Ta derfor med en oppdatert medisinoversikt fra din fastlege.
 • Inntak av medisiner skjer kun etter avtale med pasientansvarlig lege

Overnatting for pårørende, besøkstider og permisjon

Overnatting for pårørende til barn under 18 år Er pasienten barn, skal en foresatt følge barnet under hele innleggelsen. Foresatte bor på samme rom som barnet. Ved behov for mer enn én ledsager, ta kontakt med sengeposten. 

Ledsagere og besøkende kan få overnattingsrom ved Solberg gjestehus til kr 250,- pr. rom pr. natt. Gjestehuset ligger i bygg G1. Rom må bestilles gjennom sengeposten du behandles ved, eller inntakskontoret. Mat er ikke inkludert, men kan bestilles og spises på sengeposten. Eget skjema for kost og losji fylles ut. Sykehuset sender deg giro etter oppholdet.

Besøkstider Unngå besøk fra 08.00 - 15.30, da utredning og behandlings foregår.  Besøkstidene varierer etter hvilken enhet du er innlagt ved. Ta kontakt med personalet på sengepost for nærmere avtale.

Permisjoner Ønsker du permisjon, må dette avklares med din behandlingsansvarlige lege.

 

Skole

Alle i skolepliktig alder som er innlagt på Spesialsykehuset for epilepsi i over tre dager har tilbud ved Solberg skole.

 • Skolen har undervisning fra 1. klasse til og med voksenopplæring.
 • Skolen tilbyr undervisning, observasjon og veiledning fra spesialpedagoger og logopeder.
 • Skolen ligger mellom Barn og ungdom og gymsalen. Bygget er merket med E2, og ligger i G.F. Henriksens vei 86.
 • Telefon: 67501164 

Les mer om Solberg skole   

Sykehuset: Kart - butikker - ekspedisjon - kantine - postkasse - røykfritt sykehus

SSE - kart over sykehusområdet

Lenke til Googlemaps

Butikker i nærheten

To dagligvarebutikker ligger 10-15 minutters gange fra SSE. 

Rema Gjettum ligger i Bærumsveien 377 ved T-banens stopp på Gjettum. Går du fra SSE, følg gangveien til Lindelia mot Gjettum. Gangveien er bratt og egner seg ikke for rullestolbrukere. Åpningstid:

 • Mandag til fredag 06:00 til 24:00
 • Lørdag: 07:00 til 23:00
 • Søndag stengt

Joker Løkeberg ligger i Seljeholtet 1. Butikken kan ses fra Solbergveien og ligger 150 meter fra busstoppet Lillehagveien på linje 130 retning Oslo. Åpningstid: 

 •  Mandag til lørdag 08:00 til 23:00 
 • Søndager 09:00 til 23:00

Sandvika og Storsenteret Med buss 130 tar det 6 minutter til busstasjonen i Sandvika. Her er det gangavstand til sentrumsbutikkene i Sandvika og Sandvika storsenter.

Ekspedisjonen på Spesialsykehuset for epilepsi er åpen hverdager fra kl. 08:00 til 15:30. Møt opp her til poliklinikk, polikllinisk EEG-undersøkelse og vaguskontroll:

 • Hovedinngang: G.F. Henriksens vei nr 29 (bygg B)

Postkasse finnes utenfor personalinngangen i bygg A. Tømmes daglig.

Kantinen ligger i bygg C1 og er åpen for pasienter, pårørende og ansatte. Kun kontant betaling. Kantinen har et begrenset tilbud og er ubetjent. Åpen mandag til fredag mellom klokken 08 og 15.

 • Baguetter, brødskiver, pålegg og yougurt
 • Salatbufé hver onsdag og torsdag
 • Porsjonspakninger med middagsmat som kan varmes i mikrobølgeovn
 • Kaffe og te. Dispenser for varmt og kaldt vann

Røyking, alkohol og andre rusmidler

 • Oslo universitetssykehus er et røykfritt sykehus.
 • Røyking på Spesialsykehuset for epilepsi skal kun skje på anviste plasser.
 • Dette gjelder også e-sigaretter.
 • Det er ikke tillatt med alkohol eller andre rusmidler under oppholdet. Rusbruk medfører utskriving fra sykehuset.

Trådløst nettverk, internett og sosiale medier

Sengepostene har trådløst nettverk. Du kan ta med egen PC og mobiltelefon.

Alle pasienter på sykehuset har krav på privatlivets fred når de er på sykehus. Vis hensyn ved å ikke ta bilder, film eller omtale andre i sosiale medier uten å spørre dem først.

Husk at det er helt i orden å si nei om du skulle bli spurt.

Undervisning om epilepsi for pasienter- og pårørende

 • ​Det tilbys undervisning om epilepsi til pasienter og pårørende.
 • Vi har epilepsiskole for foreldrene alle hverdager. Her er også andre nærpersoner hjertelig velkommen. Ved behov gir sykepleier individuell undervisning. Mer informasjon får du ved sengeenheten.

Vil du hjelpe oss å bli bedre?

​Når du skrives ut, spør vi deg som er pasient og dine pårørende om å delta i en brukerundersøkelse.  Posten har mer informasjon og kan hjelpe deg med fylle ut skjemaet.

Vi er takknemlig for din tilbakemelding! Den kan hjelpe oss å bli et bedre sykehus.

Å gjøre - aktiviteter under oppholdet

 • Kinokvelder, turer og aktiviteter.
 • Treningsaktivitet.
 • Gymsalen i bygg E1 kan brukes etter avtale med sengeposten.
 • Natursti med 21 poster, leirplass med grill.
 • Lekekroker på alle barnepostene. Blått og hvitt sanserom som kan benyttes etter avtale med personalet på barnepostene.

 

 

Fant du det du lette etter?