Streamet epilepsiwebinar til hele verden

Over 300 personer fra 60 ulike land deltok i webinaret fra EpiCare, der Cecilie Johannessen Landmark fra SSE snakket om antiepileptika. Interesserte kan følge med på webinarene fra EpiCare.

EpiCare webinarer illustrasjonsbilde
EpiCare er et europeisk nettverk. Medlemmene i nettverket er epilepsisentre som behandler pasienter med sjeldne og komplekse epilepsier. Foto: EpiCare

I webinaret arrangert av EpiCare nylig, snakket Cecilie Johannessen Landmark om hvorfor vi måler serumkonsentrasjoner av epilepsimedisiner i blodet, og hvordan det bidrar til skreddersydd behandling for den enkelte pasient. Etter foredraget kom det inn mange spørsmål som ble besvart, sier Landmark.

- Vi har lang erfaring med denne type personalisert behandling i Norge, som mange andre land kan lære av.

Les mer om EpiCare her.

Cecilie Landmark

- I disse korona-tider er nettbaserte samlinger nødvendige, og det gjør at vi kan møte kolleger vi ellers ikke ville vært i kontakt med, som Yemen, Kazakhstan, Algerie, Peru eller Trinidad og Tobago, forteller Landmark, som er professor i farmakologi og leder for Farmakologiteamet ved SSE. Landmark er også ansatt ved OsloMet. Foto: Oslo universitetssykehus

Flere webinarer

Et undervisningstiltak fra EpiCare i år er en serie webinarer som alle interesserte kan delta på, også via den internasjonale organisasjonen International League Against Epilepsy. Fra SSE er vi flere som skal bidra med et aktuelt tema i år, forteller Landmark.

- I alle land er det pasienter med epilepsi som trenger bedre behandling, og vi vet at det i dag er 90 prosent av de som har epilepsi i verden som ikke får et godt behandlingstilbud, sier hun:

- Erfaring og forskning om behandling av epilepsi i Norge blir lagt merke til!

Morten Lossius

BIDRAGSYTER: Forskningssjef ved SSE, Morten I. Lossius, er sentralt med i EpiCare-prosjektet. Han er også bidragsyter til serien med webinarer. Foto: Norsk Epilepsiforbund

Bidragsytere fra SSE og temaer høsten 2020

  • 27. august: Kari Modalsli Aaberg: Epidemiology in childhood epilepsy
  • 22.  oktober: Oliver Henning:  Sexuality and epilepsy
  • 26. November: Oliver Henning: Non-adherence to treatment in epilepsy
  • 17. desember: Morten I Lossius:  AED-withdrawal

Åpne webinarer

Webinarene foregår en gang i måneden, og programmet er satt opp frem til desember. Alle webinarer starter klokken 17, norsk tid, og varer i en time. Webinarene er åpne, men krever registrering i forkant.

Her kan du melde deg på webinarene.