HELSENORGE

Vil du lære mer om epilepsi og jobbe som lege på SSE?

Er du pediater og jobber med barnenevrologi og epilepsi? Vil du lære mer om kompleks epilepsi hos barn og ungdom, er Spesialsykehuset for epilepsi stedet du vil få en unik faglig erfaring. Ta kontakt!

Marit Bjørnvold og Morten Lossius foran overvåkningsskjermer på observasjonsposten ved SSE
- Vi trenger pediater/nevrolog med interesse for epilepsi til barn og ungdom på SSE. Ta kontakt, oppfordrer Marit Bjørnvold og Morten Lossius. Foto: Oslo universitetssykehus.

​SSE trenger pediater/nevrolog

Er du pediater og jobber med barnenevrologi og epilepsi? Er du på slutten av din spesialisering i pediatri, eller kanskje også i nevrologi? - Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) har en stabil overlegegruppe på 6 overleger, men noen av oss forsker og noen av oss står i kø for å få sin overlegepermisjon. Derfor trenger vi deg her hos oss, forklarer seksjonsleder Marit ​Bjørnvold. Det kan være kortere eller lengre vikariater. Kanskje vil du bruke noe av din overlegepermisjon hos oss? 

Marit Bjørnvold og Morten Lossius  foran overvåkningsskjermer i observasjonsenheten ved KNF på SSE

- På SSE har du mulighet til å lære mye om barn og unge med refraktær epilepsi, sier seksjonsleder Marit Bjørnvold, her sammen med professor Morten I. Lossius og personale i observasjonsposten på KNF. Foto: Oslo universitetssykehus.

Lærerikt fagfelt 

På SSE har du mulighet til å lære mye om barn og unge med refraktær epilepsi. SSE ser cirka 2000 barn hvert år og får henvisninger fra barneleger fra hele landet. Vi møter ukentlig pasienter med sjeldne genetiske syndromer som det kanskje ikke er så mange av i Norge. SSE er ofte første sykehus ut med behandling med nye medisiner mot epilepsi.

  • Vi vurderer om epilepsikirurgi kan være en mulighet for akkurat denne pasienten (15-20 barn og unge opereres for sin epilepsi ved OUS hvert år etter utredning hos oss).
  • Vi vurderer om diett kan være en behandling, og starter opp og følger pasientene i diettbehandlingen.
  • Vi har pasienter med psykogene, ikke epileptiske anfall (PNES) som har blitt behandlet for epilepsi – her lærer du å skille disse diagnosene.
  • Vi har kontakt med internasjonale miljøer både som medlem av Epicare/ERN og gjennom andre samarbeidsformer. 
Les mer om Seksjon for barn og ungdom med epilepsiSSE har nasjonal behandlingstjeneste for barn og unge med refraktær epilepsi, epilepsi kirurgiutredning, diettbehandling , diagnoseavklaring av psykogene anfall (PNES).

​Er du interessert? 

Ta kontakt med seksjonsleder Marit Bjørnvold, telefon: 6750 1460 / 9901 1263.​