Behandling med Protopic salve

Avdeling for revmatologi, hud- og infeksjonssykdommer

Kremen virker hemmende på deler av immunsystemet i huden og reduserer på den måten utviklingen av eksem. Kremen finnes som salve i 0,03 % og 0,1 % styrke.


Henvisning og vurdering

Sjekkliste for henvisning - fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

1. Før

Unngå bruk av fuktighetskremer eller salver to timer før og to timer etter behandling med Protopic. Protopic skal ikke brukes ved infeksjon i huden. Det anbefales ikke å dekke til huden med bandasjer eller lignende der det er smurt med Protopic salve.

2. Under

Voksne over 16 år begynner med styrken 0,1 %. Salven påføres 2 ganger om dagen i opptil 3 uker. Deretter går man over til å bruke salve med styrken 0,03 % 2 ganger daglig til utslettet er borte.

Barn fra 2 – 15 år begynner med styrken 0,03 %. Salven påføres 2 ganger daglig opptil 3 uker, deretter 1 gang daglig til utslettet er borte.

Salven smøres i et tynt lag på eksemutslettet. Den kan brukes på hud over hele kroppen, men man skal unngå å smøre på slimhinner.

3. Etter

Opptil 50% av alle som smører Protopic® på huden opplever en til dels plagsom, men helt ufarlig svie kort tid etter å ha smurt på salven. Svien vil avta raskt. Det kan også komme kløe og rødme i huden etter påsmøring. Noen kan oppleve å få kviser / kviselignende utslett og økt følsomhet for varme / kulde. 


Noen få pasienter har opplevd en generell ubehagsfølelse i kroppen eller hodepine de første gangene de smører seg med salven.

Vær oppmerksom

  • Protopic skal ikke brukes ved graviditet / amming.
  • Protopic skal ikke brukes samtidig med medisiner med innholdsstoffene erytromycin, itraconazol og ketoconaazol)
  • Vær forsiktig med soling / solarier ved samtidig bruk av Protopic.

Kontakt

Avdeling for revmatologi, hud- og infeksjonssykdommer
Oppmøte
Poliklinikk hudsykdommer, Glassgaten, inngang D2b, Rikshospitalet
Sengepost hudsykdommer, C5 2 etasje, Rikshospitalet
Poliklinikk hudsykdommer, Villa Derma
Telefon
Sentralbord 02770
Fra utland: +47 915 02770
E-post
Besøksadresser og praktisk informasjon
Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.