Foto fra mottaksområde. Foto: Anders Bayer, OUS

Koronasituasjonen

Oslo universitetssykehus er i grønn beredskap som følge av koronavirusutbruddet. Grønn beredskap innebærer at beredskapsledelsen videreføres med noen forsterkede funksjoner, og at sykehuset vil gjenoppta mer ordinær drift. Vi legger fortløpende ut informasjon til våre pasienter, ansatte, fastleger/samarbeidende helsepersonell og media på denne siden. 

Aktuelt om koronasituasjonen

 • 01.07.2020
  Nye retningslinjer for karantene og testing

  1.juli kom det nye retningslinjer fra Helse- og omsorgsdepartementet som gjør at sykehuset nå endrer sine retningslinjer for testing og karanteneplikt.

 • 02.06.2020
  Kan blod fra tidligere koronasyke bli medisin?

  I en ny observasjonsstudie vil Oslo universitetssykehus (OUS) teste effekten av såkalt rekonvalesensplasma (en del av blodet til tidligere koronasyke) som behandling ved covid-19.

 • ”For Clinical Trial Use Only” - Remdesivir
  02.05.2020
  Lovende resultater om Remdesivir, men vi trenger ytterligere data

  Amerikanske National Instituteof Health (NIH) har i en ny studie påvist lovende resultater for legemiddelet Remdesivir, som behandling mot koronaviruset. – Det er positivt at vi får lovende resultater, men det er for tidlig å konkludere, si...

 • 16.04.2020
  Oslo universitetssykehus går fra gul til grønn beredskap

  Oslo universitetssykehus går 16. april fra gul til grønn beredskap i forbindelse med covid-19-pandemien.

 • Illustrasjonsbilde av mann som holder et nettbrett.
  15.04.2020
  Forskningsprosjekt om Covid-19 og reaksjoner i befolkningen

  OUS-studien, Covid-19 og reaksjoner i befolkningen, undersøker hvordan du og jeg opplever og håndterer livene våre under utbruddet av coronavirus. Alle voksne over 18 år kan delta, uavhengig av bosted.

 • 09.04.2020
  Ta vare på hverandre i en vanskelig tid

  Erfaringer fra tidligere epidemier kan gjøre oss bedre rustet til å takle forekomster av symptomer på stress i forbindelse med den pågående Covid-19-pandemien. 

 • 09.04.2020
  Trygt å komme på sykehuset

  Oslo universitetssykehus opplever en tydelig nedgang i antallet pasienter som kommer til sykehuset av andre årsaker enn koronasykdom. Men det er trygt å komme hit - også nå, sier sykehusdirektøren.

 • 08.04.2020
  Coronasvar tilgjengelig i Min Journal

  Avdeling for mikrobiologi ved Oslo universitetssykehus (OUS) er opptatt av rask og riktig svarformidling til både rekvirent og pasient.

 • Foto av Anders Nordby
  01.04.2020
  Vi forbereder oss på å behandle mange syke pasienter på en gang

  Ved å raskt få på plass et minikurs for leger, sykepleiere og andre spesialiteter om Covid-19, har Oslo universitetssykehus rustet seg til å ta imot mange pasienter på en gang. 

 • 31.03.2020
  Forskningsprosjekter relatert til COVID-19 på Oslo universitetssykehus

  Koronaviruset, SARS CoV-2, gir leger og annet helsepersonell hektiske dager i klinikken. Men også forskere har snudd seg rundt. En lang rekke studier knyttet til COVID-19 er planlagt eller igangsatt ved Oslo universitetssykehus (OUS). Her f...

 • Illustrasjonsfoto
  26.03.2020
  Kom på sykehuset som avtalt

  Alle som har fått en avtale med sykehuset skal komme på sykehuset. Ved Barne- og ungdomsklinikken blir det avbestilt timer, dette bekymrer oss. Vi har innført omfattende tiltak på sykehusene for å ivareta sikkerheten til pasienter, foreldre...

 • Bilde av intensivseng på OUS
  25.03.2020
  OUS skal koordinere intensivbehandlingen i regionen

  Intensivenhetene på sykehusene i Helse Sør-Øst startet denne uken opp med daglige møter for å koordinere intensivbehandlingen i regionen i forbindelse med korona-pandemien. OUS har fått i oppdrag å lede arbeidet.

 • Foto fra teltet på Ullevål
  24.03.2020
  Legesjekk før innleggelse

  Nå er det etablert flere mottakssteder for pasienter som må avklares for koronasmitte før de kommer inn i sykehuset. Utenfor Radiumhospitalet, Rikshospitalet og Ullevål har vi nå laget områder der vi kan ta imot pasientene på vei inn i sykehuset.

 • Foto av pasient- og syketransport på Gardermoen
  23.03.2020
  Da 11 fly fra Europa landet en lørdagskveld på Gardermoen

  I løpet av noen hektiske kvelds- og nattetimer lørdag kveld 21. mars mellom 23.00 og 24.00 landet 11 fly med 1.500 passasjerer på Oslo lufthavn fra ulike destinasjoner i Europa. Da kom utfordringene.

 • 17.03.2020
  Psykososial støtte til ansatte i disse koronatider

  Det er mange ansatte som i disse tider sitter i karantene, noen ansatte har fått påvist koronasmitte og alle kan merke den krevende situasjonen sykehuset er i. For å redusere stress og påkjenninger forsterker derfor sykehuset psykososial st...

 • Bilde av mor og barn
  16.03.2020
  Informasjon til fødende

  Kvinneklinikken har innført en rekke tiltak knyttet til koronasituasjonen. Her er kort informasjon til deg som venter barn.

 • 15.03.2020
  Krevende bemanningssituasjon: 14 smittede ansatte og 1081 i karantene

  Per søndag 15. mars er 1081 ansatte ved Oslo universitetssykehus i karantene på grunn av enten nærkontakt med en koronasmittet eller reise i utlandet. 14 ansatte er så langt bekreftet koronasmittet. - Det store antallet ansatte som er smitt...

 • 12.03.2020
  OUS innfører nye tiltak for ansatte

  Alle ansatte med symptomer skal holde seg hjemme. Alle ansatte med symptomer skal testes. Det innføres besøksforbud. Kun pasienter som trenger ledsager kan ha pårørende med inn på sykehuset under sykehusoppholdet.

 • 12.03.2020
  OUS innfører besøksforbud

  For å unngå koronasmitte på sykehuset innfører Oslo universitetssykehus nå besøksforbud.

 • Foto av administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth
  12.03.2020
  Øyeavdelingen ved OUS i drift igjen fra mandag 16.mars

  Etter grundig smittevernarbeid er vi glade for å kunne ha avdelingen i full drift igjen fra mandag 16.mars. Enkelte enheter starter opp allerede på fredag.

 • 10.03.2020
  Basale smittevernrutiner - aldri har det vært viktigere

  Nå oppfordres alt vårt helsepersonell til ekstra nøye å følge de basale smittevernsrutinene. Dette for å hindre smitteoverføring fra en pasient til andre pasienter, personale og besøkende.

 • Frank Pettersen er fagansvarlig ved testpoliklinikken
  09.03.2020
  Callsenteret og testpoliklinikken trenger flere folk

  Callsenteret og korona-testpoliklinikken ved OUS trenger flere folk.

 • 06.03.2020
  Til pasienter, pårørende og besøkende: Hjelp oss å begrense koronasmitte i sykehuset

  Ring sykehuset før du kommer hvis du hoster, har feber eller er tungpustet OG tror du kan være coronasmittet. Men - ikke ring 113. Det nummeret er bare for nødssituasjoner.

 • 05.03.2020
  15 ansatte i karantene etter nærkontakt med smittet pårørende

  Oslo universitetssykehus har fått bekreftet at en pårørende til et barn som ble behandlet ved Rikshospitalet 27. og 28. februar har testet positivt på Covid-19 i etterkant av oppholdet.

 • Illustrasjonsfoto
  05.03.2020
  Ikke håndhilse eller klemme

  I tillegg til grundig og ofte håndvask, råder Oslo universitetssykehus spesielt ansatte og andre i sykehuset om ikke å håndhilse eller klemme

 • 04.03.2020
  Testpoliklinikk og callsenter trenger personell

  Det ble i går opprettet en egen testpoliklinikk for coronasmitte på Oslo universitetssykehus. Ansatte oppfordres til å bidra i en egen "ansattpool" både til testpoliklinkken og til callsenteret. Callsenteret håndterer henvendelser fra pasie...

 • foto av bygget
  02.03.2020
  Redusert aktivitet ved Øyeavdelingen 2.-8. mars (uke 10)

  Øyeavdelingen vil i uke 10 (2.-8. mars) kun utføre øyeblikkelig hjelp og noe annen utvalgt aktivitet for å hindre prognosetap (redusert synsevne eller tap av synsevne) hos pasienter.

 • illustrasjonsfigur
  28.02.2020
  Grønn beredskap i forbindelse med korona

  Administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth har besluttet grønn beredskap i OUS. ­- En ansatt på Øyeavdelingen har testet positivt for koronavirus. Dette medfører et stort arbeid for å informere pasienter og ansatte med tanke på smitteopp...

Fant du det du lette etter?