HELSENORGE
Covid-19:

Koronavaksinering av OUS-ansatte

Oslo universitetssykehus starter på nytt vaksinering av medarbeidere.

Har du fått tilbud om vaksine fra kommunen din eller annen arbeidsgiver?

Kommunene har nå god tilgang på vaksiner. Ansatte som er uvaksinert, men som ønsker vaksine bør nå ta kontakt med sin kommune. Dette gjelder også ansatte som har fått tilbud om en 3. dose fra sin kommune.

Koronavaksinering i OUS

"Oppfriskningsdose"

Oppfriskningsdose er en ekstra dose vaksine til de som er fullvaksinert, men som trenger en oppfriskning fordi det er en stund siden de bla fullvaksinert. For de fleste er dette for koronavaksinering en «dose 3» tidligst 4,5 måneder etter siste dose; men for immunsupprimerte gjelder egne regler.

Drop-in vaksinasjon

OUS startet med vaksinering av oppfriskingsdoser i slutten av november 2021. Ansatte som ikke har fått oppfriskingsdose ved inngangen til 2022 vil ikke bli kalt inn, men det er åpen drop-in vaksinasjon på Ullevål på utvalgte dager. Alle resterende ansatte inviteres derfor til drop-in vaksinasjon fra januar 2022 - se Oppfriskningsdose koronavaksine. Denne siden beskriver også hvem som bør avstå vaksinasjon pga akutt sykdom, hvor vaksinasjon skjer, egenerklæringsskjema etc. Når du kommer til vaksinasjonslokalet i OUS skal du ha med ID kort og bruke munnbind.
Kommunene har nå god tilgang på vaksiner, og det kan hende at man får raskere eller mer fleksibelt tilbud fra kommunen. OUS oppfordrer til å takke ja til det som gir raskest eller mest fleksibel time.

Vaksinering etter gjennomgått covid-19 sykdom

Hovedregel er at gjennomgått covid-19 skal regnes som en immunisering; og dersom man har 2 vaksiner + gjennomgått covid er man ikke kandidat for oppfriskingsdose siden man allerede er «boostet». Unntak er dersom man fikk påvist covid-19 sykdom kort tid etter vaksine dose. Det bør uansett gå minst 3 måneder etter at man er frisk fra covid-19 sykdom før man blir vaksinert.

Les også informasjonen fra FHI om vaksine og bivirkningerSpørsmål og svar om vaksinering av OUS-ansatte (eHåndboken) Retningslinje for vaksinering av OUS-ansatte (eHåndboken)

Tidligere saker om vaksine:  

- Astra Zeneca på pause

- Vaksinering av OUS-ansatte (nyhetssak 12.01.21)