HELSENORGE

Videreutdanning i ammeveiledning (Via)

Videreutdanning i ammeveiledning (ViA) er et deltidsstudium over to semestre som gir 20 studiepoeng. Studiet er rettet mot helsepersonell og arrangeres i samarbeid med Høgskolen i Innlandet.

Videreutdanning i ammeveiledning 2021-2022

Studiet er nå lukket for påmelding for studieåret 2021/22

Videreutdanning i ammeveiledning (nettside)

Studiet er rettet mot helsepersonell: jordmødre, helsesykepleiere, sykepleiere, ernæringsfysiologer og leger.

Hensikten med studiet er å gi økt kompetanse hos helsepersonell som arbeider med ammende mødre. Utdanningen gir teoretisk kunnskap om morsmelk og amming og øker ferdigheter i praktisk ammeveiledning. Studiet omfatter de fagfelt som er aktuelle for forståelse av morsmelkens helsemessige betydning, ammeprosessen, ammingens fysiologi samt viktigheten av forebyggende og klinisk ammeveiledning.

Opptakskrav

Treårig helse- eller sosialfaglig utdanning på bachelornivå.

Alle søkere må i løpet av de siste ti år ha minimum to års erfaring fra praksissted med daglig kontakt med ammende. Fra denne praksisen må det foreligge attestasjon for minimum 500 timer praktisk ammeveiledning. Det anbefales at deltakerne er tilknyttet et praksissted hvor de under studietiden er i daglig kontakt med ammende kvinner.

Er du barne- eller hjelpepleier kan du ta Kurs i ammeveiledning (KiA):

 

 

 

 

 

 

Kurs i ammeveiledning (nettside)

 

 

 

 

 

 

Spørsmål vedrørende studiene Videreutdanning i ammeveiledning (ViA) og Kurs i ammeveiledning (KiA): Kontakt studieveileder Tine Greve: tgreve.nka@gmail.com

 

 

Fant du det du lette etter?