KOMMENDE AKTIVITETER I 2020
TILSTEDEVÆRENDE ARRANGEMENTER I 2020 ER FORELØPIG UTSATT GRUNNET DET UFORUTSIGBARE I FORBINDELSE MED COVID-19 OG SMITTEVERNTILTAKENE. VI BEKLAGER!
Målet med fagdagen er å gi grunnleggende innføring i undersøkelse, behandling og oppfølging av barn og ungdom med revmatologisk sykdom. Fagdagen er beregnet på fysio- og ergoterapeuter som har liten erfaring med denne pasientgruppen, eller for deg som ønsker en oppdatering.
Gruppeinnleggelse av ungdom, "Ungdomshelg".
Gruppeinnleggelse av ungdom må omorganiseres grunnet mangel på sykepleieressurser. Ønsket og målet er at vi fortsatt kan opprettholde dette viktige nasjonale veilednings- og undervisningstilbudet til både ungdommene og deres foreldre årlig. Det arbeides for at neste arrangement blir i 2020.
TIDLIGERE AKTIVITETER
Nasjonal tverrfaglig nettverksdag 23. september 2019 på Rikshospitalet.
Nettverksdagen er for alle som møter barn og unge med revmatiske sykdommer i sin jobb, og arrangeres 2. hvert år.
45 deltakere fra ulike fagområder og alle helseregioner deltok på en innholdsmettet dag.

Her er noen av foredragsholderne: f.v. Ingrid Rekaa Nilssen, St. Olav Hospital, Astrid Aasland, Ingrid Grasdal, Cecilie Nørgaard, Inger Helen Bolstad, Kristine Risum og Ulrika Nilsson, alle Rikshospitalet.
Her er programmet
Innleggene
Siste ungdomshelg på Rikshospitalet var 12.-14. oktober 2018 for ungdom mellom 14 og 18 år med en bindevevssykdom eller vaskulitt.
9 ungdommer med ulike diagnoser og fra hele landet deltok på helgen fra fredag formiddag til søndag ettermiddag.
Se ungdommenes program
"Åpnet øynene for at trening er veldig viktig" (om fysioterapeutens innlegg). "Gode ideer om hverdagen" (om spesialpedagog og psykiaters innlegg). "Lærerikt om hvordan livet er i jobb og overgang fra barne- til voksenavdeling" (om brukers innlegg). "Fleire dager :)!" Fra ungdommenes evalueringer.
Foreldre til alle ungdommene, stort sett begge to, deltok på opplæringsdagen fredag, en lang dag med mye å forholde seg til.
Se foreldrenes program
"Veldig bra med så konkret info om vårt barns diagnose" (om barnerevmatologens innlegg). "God info om hva som skjer under utviklingen hos ungdom" (om spesialpedagogs og psykiaters innlegg). "Godt å dele erfaring med likesinnede!" (om gruppesamtalene). Fra foreldrenes evalueringer.