HELSENORGE
Sarkom

Den store Kuledagen

Den store Kuledagen 7. november 2023

Den Store Kuledagen er en årlig fagdag for fastleger, fysioterapeuter, kiropraktorer og annen helsepersonell. Fagdagen gjennomføres på Radiumhospitalet i Oslo og blir arrangert av Sarkomforum for sykepleie og fysioterapi i samarbeid med Nasjonal kompetansetjeneste for sarkom. Programmet inneholder blant annet forelesninger om utredning av kuler og klumper, diagnostisering og behandling av sarkom og en innføring i seneffekter etter sarkombehandling. En viktig del av kurset er presentasjoner fra tidligere pasienter. Kurset er godkjent av Den Norske legeforening.

Formålet med arrangementet er å øke fokus på sarkom som sykdom. Sarkom rammer ofte unge, og hvis sykdommen har spredt seg på diagnosetidspunktet, går prognosen drastisk ned. Det er derfor viktig at pasientene tidlig får riktig diagnose og kommer raskt i gang med behandlingen. Vi ser imidlertid at mange pasienter i dag dessverre har gått med symptomer i lang tid før de får diagnosen.

Vi ønsker at denne dagen skal være med å bidra til at de som får sarkom i fremtiden skal få oppdaget sykdommen tidligere.

Påmelding:  Den store Kuledagen (deltager.no)

Klikk her for program (PDF).​​

Fant du det du lette etter?