Kurstilbud

«Lær å leve med endringer som følge av kreft»

Målet er å kunne mestre livet også etter en kreftsykdom med best mulig livskvalitet. Det handler om både medisinske, sosiale og psykososiale behov. Det finnes et varierte tilbud av kurs og aktiviteter ved ulike institusjoner rundt om i landet som kan passe for deg og din familie.

Hver helseregion er tilknyttet Regionale koordinerende enheter (RKE). De har til enhver tid oversikt over de forskjellige rehabiliteringstilbudene, ventetider og henvisningsrutiner i de ulike helseregionene. Ønsker du en fullstendig og oppdatert oversikt i din region kan du ta kontakt med aktuelle helseforetak.

Du kan også ringe: Nasjonal informasjonstelefon for ReHabilitering på grønt nummer 800 300 61 mandag-fredag kl. 09-15. Både helsepersonell, pasienter og pårørende kan ringe og få informasjon her.  

Under finner du et lite utvalg av rehabiliteringstilbud:

Vardesenteret 

Vardesenteret er et senter for kreftrammede og pårørende - et sted å hente krefter, ta en pause, utveksle erfaringer og få råd og hjelp. De finnes ved de største sykehusene i Norge og tilbyr forskjellige kurs og aktiviteter. Klikk deg inn på siden og finn ditt nærmeste Vardesenter. Ut fra et rikt og variert tilbud kan du der velge et kurs eller en aktivitet som passer for deg og din familie.

Les mer på Vardesenteret sine nettsider: Vardesenteret

Montebellosenteret 

Montebellosenteret (MBS) er en nasjonal helseinstitusjon for kreftpasienter og deres pårørende. Formålet er å gi hjelp til livsmestring. I samarbeid med Radiumhospitalet og andre relevante fagmiljøer skal senteret være et kompetansesenter i arbeidet med langtidseffekter etter kreft. Klikk deg inn på siden og finn et variert tilbud av kurs og aktiviteter som kan passe for deg og din familie.

Les mer på Montebellosenteret sine nettsider: Montebellosenteret

CatoSenteret

​På CatoSenteret er brukeren i fokus. Her tilbys det ulike typer av rehabilitering, f.eks. tilbud til kreftpasienter som har hatt et langvarig redusert funksjonsnivå/allmenntilstand før, under eller etter en reftbehandling. Mer informasjon finner du ved å klikke deg inn på nettsidene som omtaler de enkelte tilbudene.  


Les mer på CatoSenteret sine nettsider: CatoSenteret

LHL-klinikkene Røros

LHL-klinikken på Røros kan tilby rehabilitering for deg som har gjennomgått behandling for kreftsykdom. Tilbudet er for deg (over 18 år) som nylig har gjennomgått behandling for kreftsykdom, eller som har utfordringer knyttet til seneffekter av kreftbehandling. Målet vårt er    å bidra til økt mestringsevne og livskvalitet for deg.

Les mer på LHL-klinikkene Røros sine nettsider: LHL-klinikkene Røros

Jeløy Kurbad

Jeløy Kurbad kan tilby et tilpasset allsidig rehabiliteringstilbud til et stort antall pasientgrupper. De har en faglig høy kompetanse innen rehabilitering og målet deres er å heve den enkeltes aktivitetsnivå og grad av selvhjulpenhet, samt lindre plager og øke livskvaliteten. 

Les mer på Jeløy Kurbad sine nettsider: Jeløy Kurbad 

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.