HELSENORGE

Kurstilbud

«Lær å leve med endringer som følge av kreft»

Målet er å kunne mestre livet også etter en kreftsykdom med best mulig livskvalitet. Det handler om både medisinske, sosiale og psykososiale behov. Det finnes et variert tilbud av kurs og aktiviteter ved ulike institusjoner rundt om i landet som kan passe for deg og din familie.

Hver helseregion er tilknyttet Regionale koordinerende enheter (RKE). De har til enhver tid oversikt over de forskjellige rehabiliteringstilbudene, ventetider og henvisningsrutiner i de ulike helseregionene. Ønsker du en fullstendig og oppdatert oversikt i din region kan du ta kontakt med aktuelle helseforetak.

På Helsenorge.no finnes det en oversikt over alle rehabiliteringssentre- og tilbud i landet. Velg Behandlingssted - Rehabilitering og se hvilke tilbud som finnes i din region.

Lærings- og mestri​​ngssenteret OUS

Lærings- og mestringssenteret er en åpen møteplass hvor du som pasient, pårørende eller helsepersonell kan komme innom for å slå av en prat, få informasjon, veiledning eller drøfte behov for kurs.
Lærings- og mestringskursene er et tilbud til pasienter og pårørende som ønsker kunnskap og kompetanse knyttet til sykdom og behandling.

Klikk på lenken under for mer informasjon om kursene under Arrangementer:

Lærings- og mestringssenteret og Pusterommene

Vardesenteret 

Vardesenteret er et senter for kreftrammede og pårørende - et sted å hente krefter, ta en pause, utveksle erfaringer og få råd og hjelp. De finnes ved de største sykehusene i Norge og tilbyr forskjellige kurs og aktiviteter. Klikk deg inn på siden og finn ditt nærmeste Vardesenter. Ut fra et rikt og variert tilbud kan du der velge et kurs eller en aktivitet som passer for deg og din familie.

 

Les mer på Vardesenteret sine nettsider: Vardesenteret

Montebellosenteret 

Montebellosenteret (MBS) er en nasjonal helseinstitusjon for kreftpasienter og deres pårørende. Formålet er å gi hjelp til livsmestring. I samarbeid med Radiumhospitalet og andre relevante fagmiljøer skal senteret være et kompetansesenter i arbeidet med langtidseffekter etter kreft. Klikk deg inn på siden og finn et variert tilbud av kurs og aktiviteter som kan passe for deg og din familie.

 

Les mer på Montebellosenteret sine nettsider: Montebellosenteret

Fant du det du lette etter?