HELSENORGE
Sjeldendagen 2023

Helhetlige tjenester for gode liv

Sjeldendagen 2023 handler om offentlige tjenester og hvordan de bør organiseres for at mennesker med sjeldne diagnoser skal ha mulighet til å leve gode liv. 

Sjeldendagen banner

28. februar går den norske markeringen av den internasjonale Sjeldendagen av stabelen. Det er sekstende gang Sjeldendagen markeres her til lands. ​

Som vanlig er det Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon, Unge Funksjonshemmede og Nasjonalt kompetansesenter for sjeldne diagnoser (NKSD) ​som står bak arrangementet. 

Også internasjonalt markerer sjeldenfeltet 28. februar. Her kan du lese om den internasjonale Rare disease day.​


Rare disease day logo

En diagnose er sjelden om det er færre enn 1 av 2000 som har den. På verdensbasis regner vi med at det finnes mellom 6000-8000 sjeldne diagnoser. Til sammen er altså mange berørte. ​Sjeldendagen er et​ unikt treffpunkt for pasienter og brukere, pårørende og fagfolk. 

Her finner du program og påmeldingslenke.

​Helse og mestring

Tema for årets markering har fått temaet "Helhetlige tjenester for gode liv". Hva er det egentlig som må til for at tjenester til personer med sjeldne diagnoser skal bli så gode og tilgjengelig som mulig?  Blant temaene som blir belyst i årets program finner vi sykisk helse og tannhelse.

Gjennom panelsamtaler mellom pasientorganisasjoner og representanter for tjenestene, vil arrangørene stimulere til dialog.   

Arrangementet vil finne sted på Thon Hotel Opera, den 28. februar og vil også strømmes. 

Her finner du strømmelenke.​ 

Sosiale medier

Vil du dele i sosiale medier? Bruk gjerne ​emneknaggene #​sjeldendagen eller #rarediseaseday, som er den internasjonale emneknaggen for markeringen av Sjeldendagen.

Fant du det du lette etter?