NKUPs State of the art-webinar 2020

4. november arrangerer NKUP halvdags-webinar om det nyeste av forskning og praksis innen utviklingshemming og psykisk helse. Dette er en unik sjanse til å få med seg oppdatert kunnskap og informasjon om hva som rører seg innen dette fagområdet.

Mann dytter bøker inn i et nettbrett

​Nasjonal kompetansetjeneste for utviklingshemning og psykisk helse vil i november hvert år arrangere et State of the art-webinar om aktuelle temaer. Fagpersoner fra inn- og utland som har inngående kjennskap til faget sitt vil bli invitert til å forelese.

- Vi vet at svært mange har det travelt i arbeidshverdagen og at det kan være vanskelig å finne tid til å holde seg oppdatert på det som skjer av kunnskapsutvikling. Derfor ønsker vi gjennom dette årlige webinaret å samle opp noe av det viktigste som har skjedd innen vårt fagområde og tilby det gjennom et gratis webinar, sier leder Ellen Kathrine Munkhaugen i NKUP.

I år arrangeres seminaret 4. november fra 8.30 - 11.30. Programmet ser slik ut:

  • PTSD ved utviklingshemming og autisme (Trine Lise Bakken)
  • Erfaringer og holdninger til telekonsultasjon blant pasienter med utviklingshemming (Oddbjørn Hove)
  • Scale of emotional development (Tanja Sappok)
  • Kartlegging og sjekklister (Sissel Berge Helverschou)
  • AUP-nettverket og presentasjon av foreløpige funn (Sissel Berge Helverschou)
  • Kartlegging av tjenester i Norge (Trine Lise Bakken)


Trine Lise Bakken er fag- og forskningsleder i kompetansetjenesten. Hun er godt fornøyd med årets program.

- Vi er ekstra glad for at professor Tanja Sappok, som er president for den europeiske organisasjonen for utviklingshemming og psykisk helse, EAMHID, vil forelese om emosjonell utvikling, sier hun.