Helsenorge

Hjernehelsekonferansen – med fokus på søvn

Søvn er temaet for årets Hjernehelsekonferanse, som årlig arrangeres av Hjernerådet. På seks digitale seminarer tar Hjernerådet opp ulike sider ved søvnen. I to av seminarene holder NevSoms ansatte innledninger.

deltakere på webinaret
Disse fem er med i fjerde webinar: Berit Hjelde Hansen, Stine Knudsen Heier og Ragnhild Berling Grande fra NevSom, samt Marie Morstad Sagen og konferansier Jeanette Koht fra Oslo universitetssykehus.

​Marit Skram, NevSom

NevSom er, sammen med 62 andre organisasjoner, medlem av Hjernerådet, som arrangerer Hjernehelsekonferansen. I år, som i fjor, er alle seminarene digitale, og kan følges av alle som er interessert. De seks webinarene ble sendt mellom 7. og 25. oktober, og varer ca en time hver.

Noen sover for mye!

Tre av NevSoms ansatte holder innledninger under temaet «Noen sover for mye!» i webinaret som ble sendt 18. oktober.

  • Stine Knudsen-Heier er overlege, nevrolog og spesialist i søvnsykdommer ved NevSom. Hun vil snakke om hjernens regulering av søvn hos friske mennesker. Narkolepsi er en modellsykdom som bidrar til at vi forstår mer av hjernens søvnregulering og samspillet med immunsystemet.
  • Mer enn søvnig – eller er jeg bare lat? Berit Hjelde Hansen er barne- og ungdomspsykiater og rådgiver ved NevSom. Hennes tema er hvordan for mye søvn begrenser hverdagslivet, kognitiv fungering, skolehverdagen med narkolepsi m.m.
  • Marie Morstad Sagen har narkolepsi . Hvordan arter det seg, og hvilke utfordringer gir narkolepsien henne i hverdagen? Marie blir intervjuet av nevrolog og medisinsk rådgiver Ragnhild Berling Grande ved NevSom.

Konferansier for webinaret er nevrolog og overlege Jeanette Koht ved Oslo universitetssykehus.

Se webinaret fra Hjernerådets facebookside her.

Podkast om narkolepsi:

Hør også Sjeldenpoddens episode Å leve som ung med narkolepsi (Spotify) . Eller les et sammendrag av episoden på Sjeldenpoddens nettside.

Søvn og samfunn

Det siste webinaret – Søvnproblemenes kostnader for samfunnet,  avsluttes med en paneldebatt, der NevSoms Ragnhild Berling Grande er med. Det er også Søvnforeningens Marit Aschehoug, sammen med stortingsrepresentantene Tuva Moflag (Ap) og Erlend Larsen (H), seniorforsker Børge Sivertsen og styreleder i Hjernerådet Magne W. Fredriksen. Debattleder er Aslak bonde. Se debatten fra Hjererådets facebookside her.

Se mer om alle webinarene på Hjernerådets nettside  eller facebookside.

Webinarene publiseres på Hjernerådets facebookvegg, og blir liggende både her og på Hjernerådets YouTube-kanal i etterkant.


Til NevSoms forside

Fant du det du lette etter?