Nytt om søknad for individuell stønad for legemiddel. Mars 2020

Medisinering ved Tourettes syndrom hos barn

NevSom har mottatt ny informasjon fra HELFO om stønad til legemiddel ved Tourettes Syndrom. Nå kan man få risperidon (Risperdal®) på individuell stønad dersom man oppfyller vilkårene.

barn gjør high five med lege
Nå er risperidon (Risperdal®) kommet på listen over navngitte legemidler med vilkår for individuell stønad, hos barn. Illustrasjonsfoto: Shutterstock.

Kristin A. Bakke, NevSom

Medikamenter som brukes til behandling av tics kan ikke skrives direkte på blå resept. Medisinene blir foreskrevet utenfor godkjent indikasjon i Felleskatalogen og det er nødvendig å søke om individuell stønad for legemiddel for å få dekket kostnadene.

Nå er risperidon (Risperdal®) kommet på listen over navngitte legemidler med vilkår for individuell stønad. Indikasjonen er «Tics/ Tourettes syndrom hos barn og ungdom under 18 år.» Videre er det «et krav at søknaden skal komme fra en spesialist i psykiatri, nevrologi, barnesykdommer eller barne- og ungdomspsykiatri, eller fra en lege ved tilsvarende sykehusavdeling».  Les mer hos Helsedirektoratet.

I august 2018 ble aripiprazol (Abilify®) ført opp på samme liste med tilsvarende indikasjon som Risperdal. (Se tidligere sak fra NevSom.) 

Tilsvarende godkjenning for individuell refusjon av legemidler for bruk av risperidon (Risperdal®) og aripiprazol (Abilify®) for tics/Tourettes syndrom gjelder ikke for voksne.

Til NevSoms forside

Fant du det du lette etter?