HELSENORGE

Om autisme: Skivekonferansen i Danmark

Skivekonferansen, en årlig samling i Danmark om autisme, ble arrangert for 30. gang i november 2019. Konferansen henvender seg til fagfolk i hele Europa som arbeider med mennesker med autismespekterforstyrrelser samt foreldre, pårørende og personer med autisme.

foto av Sissel og Anette
Sissel Berge Helverschou og Anette Ræder Brunold jobber begge med autisme på Ous. De har vært med på å utarbeide et program for personer med Asperger syndrom og rus. Dette presenterte de på Skivekonferansen. Foto: NevSom.

​Sissel Berge Helverschou, NevSom

Skivekonferansen er en av de helt store, årlige tilbakevennende begivenheter innen den danske autismeverdenen. Konferansen strekker seg over to dager og består av workshops og foredrag. I år var det om lag 600 deltagere. De fleste deltagerne kommer fra Danmark, men mange norske fagmiljøer har pleid å delta på Skivekonferansen både som foredragsholdere og ordinære deltagere, og slik var det i år også.

Høydepunkter for årets konferanse var Connie Kasari som snakket om kjønnsforskjeller i sosial fungering og Cathrine Lord som snakket om autisme fra 2 til 26 år.

Av norske foredragsholdere var Sissel Berge Helverschou fra NevSom og Anette Ræder Brunvold fra Ruspoliklinikkene, OUS invitert til å lede en workshop om Asperger syndrom og rus. Mer informasjon om prosjektet Asperger syndrom og rus finner du her.

Mer informasjon om Skivekonferansen finner du på konferansens nettside her. 

 

 

Til NevSoms forside

Fant du det du lette etter?